En av høstens store nyheter her i denne bevegelige-piksler-på-en-skjerm-bobla var utvilsomt den store Marvel-exodusen på Netflix.

En etter en ble strømmetjenestens populære superheltserier kansellert – først «Iron Fist» (som aldri var noe bra), deretter (mer sjokkerende) «Luke Cage» og «Daredevil».

Avgjørelsen kom brått på hvertfall for skaperne av sistnevnte serie, som hadde planene klare for en 4. sesong da de mottok nyheten:

Ifølge Amy Rutberg, som spiller figuren Marci Stahl i «Daredevil», var det Netflix alene som sto bak avgjørelsen.

– Mine kontakter i Marvel var svært overrasket. Ryktene om at dette var Marvels beslutning er helt feil, såvidt jeg vet var det Netflix’ som bestemt det. Det har jeg fra personlige samtaler med folk høyt oppe i Marvel-systemet, sa hun i et intervju i forrige uke.

Det går fint an å spekulere i årsakene – seertallene var kanskje ikke så gode som den høylydte fanbasen kunne gi inntrykk av, Marvel nektet å føye seg etter Netflix’ ønsker om kortere sesonger, Netflix vil satse på figurer fra det konkurrerende sueprheltuniverset Millarworld, etc. – men poenget her er uansett at det godt kan hende at vi får nye sesonger av flere av de nedlagte seriene.

I et ferskt intervju med The Hollywood Reporter røper nemlig Marvel-eier Disneys sjef for den kommende strømmetjenesten Disney Plus at det kan være aktuelt å ha dem der.

– Dette er serier med svært høy kvalitet. Vi har ikke snakket om det ennå – men jeg vil si det kan være en mulughet, sier Kevin Meyer til avisa.

I intervjuet snakker han også om hva som skal gjøre at Disney Plus – som vil omfatte alle gamle serier og filmer fra Disneys egen historie, samt underbruk som Marvel, Pixar og Star Wars-skaper Lucasfilm, pluss en rekke nye serier – klarer å karre til seg en plass blant de tre-fire strømmetjenestene folk flest tar seg råd til å abonnere på:

– Vi må gjøre innholdet så eksklusivt som mulig. Vi må lage appen og teknologien mer eller mindre sømløs. Og du vil finne innhold under våre nøkkelmerkevarer, som virkelig gjør at vi skiller oss ut, sier han.