Et av de mest fascinerende aspektene ved å besøke den norske paviljongen på Disneyworlds Epcot-senter i Florida, er å se hvordan amerikanerne forsyner seg grovt av ikke-kompatible norske matspesialiteter på samme asjett i buffeten.

Men den mest spennende delen av paviljongen er utvilsomt berg- og dalbanen «Maelstrøm», som gir deg en innendørs reise gjennom en svært dramatisert versjon av norgeshistorien – komplett med vikinger, troll og norrøne guder.

«Maelstrøm» har siden den ble bygget i 1988 vært regnet for å være en av de beste opplevelsene i Epcot-senteret – men det hindrer ikke Disney fra å bytte ut hele greia med en helt ny berg-og-dalbane med «Frost»-tema.

– Den nye attraksjonen, som overtar for «Maelstrøm», vil frakte gjestene våre til Arendelle og la dem fordype seg i mange av favorittøyeblikkene og musikken fra filmen. Paviljongen vil også inkludere et område for kongelig audiens, der Anna og Elsa vil møte gjestene, skriver parkens styreleder Tom Staggs i en bloggpost.

Allerede har det vært en populær stavkirke-utstilling på norgespaviljonen, der besøkende har fått se mye av det norske som har påvirket filmen.

– Vi tror at disse «Frost»-elementene vil være et flott tilskudd til norgespaviljongen, som viser fram landet og regionen som inspirerte filmen.

Videre er planen at isdronningen Elsa hver kveld gjennom vintermånedene skal trylle om det berømte slottet i Disneyworld til et isslott.

slott

Som kjent var filmskaperne bak «Frost» svært inspirert av Norge, og reiste hit på oppdagelsesferd som research til filmen.

Disney var også tidlig ute med å selge «Frost»-tematiserte pakketurer til Norge, noe som kombinert med filmens enorme suksess – den er nå den mest innbringende animasjonsfilmen noensinne – har hatt en merkbar effekt på interessen for Norge blant verdens turister.