Disney har hatt suksess med sin «Maleficent» – filmen om skurken fra animasjonsfilmen «Tornerose», med Angelina Jolie i hovedrollen, og har blant annet en nyskaping av «Jungelboken» på planen fra «Iron Man»-regissør Jon Favreau.

At flere remakes av tegnefilmer var på vei er med andre ord ingen bombe.

Men at en spillefilm av «Dumbo» var neste prosjekt ut kom litt overraskende. Likevel er det akkurat det Disney nå planlegger, melder The Hollywood Reporter.

«Transformers 4: Age of Extinction»-manusforfatter Ehren Kruger skal skrive den nye «Dumbo»-historien, og produserer filmen sammen med «Tron»-produsent Justin Springer.

«Dumbo» har ikke fått noen regissør, eller antydet premieredato – men det er høyst sannsynlig at dette blir en svært familievennlig film, neppe en skitten og dyster reboot.

Nei, vi tror ikke at det betyr at Dumbo blir en gigantisk robot. (Foto: UIP)
Nei, vi tror ikke at det betyr at Dumbo blir en gigantisk robot. (Foto: UIP)

Vi anbefaler derimot at Nicolas Cage spiller hovedrollen. Tidligere har han nemlig sagt at han gjerne ville ha sett en «Dumbo»-remake fra «Pirates of the Caribbean»-produsent Jerry Bruckheimer.

– Jeg tror ikke jeg kunne ha spilt den rollen. Jeg kunne ha prøvd, men det hadde vært å strekke seg langt, sa han til MTV i 2010 på premieren for «Trollmannens læregutt».

Den høyst usannsynlige ideen er dermed manifestert i toppen av artikkelen – hjulpet fram av Photoshop.

1941-filmen om den klossete, storørede sirkuselefanten som lærer å fly er et klassisk eksempel på «underdog»-historien, en støpeform som har gått igjen i fortellinger både før og etterpå. Den vant da en Oscar for beste musikk, og var nominert for beste låt – «Baby Mine».

Studioet sier at dagens datagrafikk endelig er god nok til å produsere en flyvende elefant, noe som først og fremst antyder at de nok har tenkt på flyvende elefanter i mange år. Hvorvidt de vil bruke elementer av video fra ekte elefanter, sier de ingenting om.

Tidligere har Disney gjort lignende prosjekt for både «Alice in Wonderland» og «101 Dalmatinere», men snakkende dyr som gjør ting de vanligvis ikke burde ha fått til fører heller minnene tilbake til 90-tallsklassikeren «Heldiggrisen Babe».

I tillegg til «Dumbo» og «Jungelboken» jobber Disney også med «live-action»-varianter av «Skjønnheten og Udyret» – fra «Dreamgirls»-regissør Bill Condon – og «Askepott» – med «Downton Abbey»-stjerna Lily James i tittelrollen.

Gleder du deg til flyvende elefanter?