På én måte er ryktespillet som skjer nå rundt hvem som muligens skal regissere, skrive og spille i de tre kommende «Star Wars»-filmene noe vi gjerne skulle boikottet. Det er jo bare noen få dager siden Disney annonserte nyheten, liksom!

På den annen side tror vi at oppkjøpet av Lucasfilm har vært planlagt mye lenger. Og når den første filmen skal ut allerede i 2015, er Disney klin nødt til å ha tenkt over hvem de vil ha med på laget her.

Nå rapporterer Vulture at Michael Arndt har levert inn et 40 siders detaljert synopsis for den første filmen.

Det innebærer at Disney høyst trolig anser ham til å være en heit kandidat  til manusforfatterjobben (det vil si – manuset vil nok helt sikkert gå gjennom mange runder med flere forskjellige forfattere), eller det kan bety at de bare ville ha en særdeles flink fyr til å lage et synopsis før noen andre gyver løs på førsteutkastet.

Uansett er dette veldig gode nyheter. Arndt har nemlig tidligere vunnet manus-Oscar for søte «Little Miss Sunshine», han skrev «Toy Story 3» for Pixar og har skrevet «The Hunger Games»-oppfølgeren som kommer til neste år.

Og det ville vært logisk om Arndt fikk manusjobben. Han  har allerede jobbet med Disney via Pixar, mens Disney trenger et prestisjetungt navn med på manuslaget.

Michael Arndts synopsis skal etter planen nå vises fram til en rekke regissører, blant dem Brad Bird, Steven Spielberg og J.J. Abrams.

Vulture rapporterer også at Disney ønsker å hente tilbake tre av de sentrale karakterene i originale «Star Wars»: Luke Skywalker, Princess Leia og Han Solo! Ingen avtaler er imidlertid gjort med de opprinnelige skuespillerne, men Harrison Ford har uttalt at han i det minste er åpen for ideen.

Her forteller Arndt litt om skrivingen av sin debutfilm «Little Miss Sunshine»: