Da det tidligere denne måneden ble klart at Walt Disney World ønsket å pusse opp norgespaviljonen i Epcot-senteret i Florida, ble ikke nyheten mottatt bare med glede.

Beslutningen innebar nemlig at den populære attraksjonen «Maelstrøm» ville legges ned, til fordel for en helt ny berg- og dalbane basert på «Frost»-filmen.

– Når tiden kommer for stengningen av «Maelstrøm» (om et par, små uker …) vil vi være i sorg, skriver entusiastbloggen Disneyhispsters.com.

De har fått følge av flere andre fans av norgespaviljongen og «Maelstrøm»-turen, som nå tyr til Twitter under parolen #savemaelstrom i forsøket på å snu på avgjørelsen.

Ifølge Yahoo Travel har fortvilte fans nå også begynt å spre sin misnøye via diverse fora, på Disneys offisielle Facebook-side og direkte til konsernet via epost og telefonsamtaler.

«Maelstrøm», som har vært i drift siden 1988, har lenge vært ansett som en av de beste turene man (som voksen) kan ta i parken.

Attraksjonen, som nå legges ned allerede i begynnelsen av oktober, bød på en innendørs reise gjennom en svært dramatisert versjon av norgeshistorien – komplett med vikinger, troll og norrøne guder.

Grunnen til at Disney velger å gjøre endringer i utstillingsvinduet for Norge, er at «Frost» viste seg å bli en svært populær film – faktisk er den nå den mest innbringende animasjonsfilmen noensinne.

Dette har også hatt en merkbar effekt på interessen for Norge blant verdens turister, som nå ønsker å oppleve landet som i sterk grad inspirerte filmskaperne bak «Frost».

– Den nye attraksjonen, som overtar for «Maelstrøm», vil frakte gjestene våre til Arendelle og la dem fordype seg i mange av favorittøyeblikkene og musikken fra filmen. Paviljongen vil også inkludere et område for kongelig audiens, der Anna og Elsa vil møte gjestene, skrev parkens styreleder Tom Staggs i en bloggpost.