Nå begynner vi med blanke ark, «Star Wars»-folk.

Det virker å være budskapet fra Disney og Lucasfilm, med nyheten om at de nå dropper/utsetter de planlagte 3D-utgivelsene av «Episode II: Attack of the Clones» og «Episode III: Revenge of the Sith». Disse skulle etter planen 3D-konverteres i løpet av året, men nå blir ikke det noe av.

– I og med at vi nå har god framgang med en ny «Star Wars»-trilogi, vil vi nå fokusere 100 prosent på «Star Wars: Episode VII», slik at vi kan sikre en best mulig opplevelse for våre fans, skriver selskapet på Starwars.com.

Dette tipper vi blir tatt godt imot av fansen. 3D-versjonen av «The Phantom Menace» kom jo på norske kinoer i fjor, og ble kåret til årets 8. verste film av oss:

– Fremfor å konvertere filmen til 3D burde Lucas ha viet energien til å digitalt fjerne Jar Jar fra filmen og kutte ned på alle de pinlige scenene, skrev Espen Svenningsen Rambøl i årsoppsummeringen.

Det er uklart om 3D-versjonene kan dukke opp på et seinere tidspunkt.

«Star Wars: Episode VII» var lenge planlagt i 2015, men det har oppstått noe usikkerhet om det er en dato som nyansatt regissør J.J. Abrams har sagt seg villig til å etterkomme.

Abrams snakket nylig for første gang om jobben han har tatt på seg, i en kort uttalelse til E! Online:

Jeg kan bare si hva jeg ønsker – og det er å gjøre fansen stolt. Jeg ønsker at historien skal berøre folk. Og vi er bare såvidt i gang. Jeg er ekstremt spent.