Netflix har, som kjent, kjøpt fire serier og en miniserie av Marvel, og planlegger å slippe første i løpet av 2015/2016.

Lenge til, syns du?

Vel, Marvel har ikke såååå god tid, særlig siden ikke en eneste manusside er skrevet ennå. Derfor jobbes det hardt for tiden med å skaffe manusforfattere og showrunnere, og i går kunne Marvel/Netflix komme med et par interessante avsløringer.

Først ut er navnet på fyren som skal lage «Daredevil»: Drew Goddard.

Det er ikke heeelt sikkert at du vet hvem han er, men du kan regne med at den mest ivrige fansen gnir seg i hendene nå.

Goddard er nemlig en av Joss Whedons trofaste samarbeidspartnere – han skrev flere episoder av «Buffy the Vampire Slayer» og «Angel», og var også regissør og medmanusforfatter bak den helt glimrende horrorhyllesten «The Cabin in the Woods» (2012).

Dessuten skrev han «Cloverfield», som fikk endel oppmerksomhet i 2008.

Goddard er også en svært ivrig fan av «Daredevil»-serien (særlig historiene til Frank Miller), noe han snakker om i dette intervjuet.

Noe mer spent er vi på mottakelsen av nyheten om at Melissa Rosenberg er hyret inn til å skrive serien om Jessica Jones (tidligere superhelt, nå privatdetektiv):

Rosenberg er mest kjent for å ha vært showrunner på de fire første sesongene av «Dexter» (som jo – stort sett – var vellykkede), men har også skrevet samtlige av «Twilight»-filmene og dansefilmen «Step Up».

Så gudene vet.

Uansett syns vi det er ålreit å få inn flere kvinner i det mannsdominerte Marvel-universet, og Rosenberg er velkjent med Jessica Jones-karakteren.

I 2010 jobbet hun nemlig med å utvikle en serie om privatetterforskeren for ABC før planene ble lagt på hylla.

Hvem som skal lage de andre seriene – «Luke Cage», «Iron Fist» og miniserien «The Defenders» – er foreløpig ikke klart.