«Dexter» er i sin sjuende sesong, og viser virkelig ingen hang til plankekjøring. Freske saker! Men… hva har skjedd? Mye.

Tilværelsen i Dexters morbide mikrokosmos har ikke like drøy kontinuitet som, tja, «Days of our lives»… Men det er betydelige mengder info på gang.

Varsko: Spoiler alerts for de som ikke har sett sesong 6.

I forrige sesong gjorde Dexter noe skikkelig dumt. Han brøt «The Code». Bevares, seriemordere må ALDRI tukle med mønsteret sitt! Dexter tok en kunstpause. Kunne stakkars Travis (Colin Hanks), «lærlingen» til The Doomsday Killer, styres inn mot den smale sti? Niks, for Travis viste seg å være mesterhjernen. Uffda. Dette ledet så opp til kjempetabben i Sesong seks. Debra, Dexters kjære stesøster, blir vitne til psykorituelle Dexter som kverker erkeskurken Travis.

The End. Urettferdig cliffhanger de luxe!

Og her åpner altså sesong sju. Med en problemstilling av særdeles episk art. Hvordan skal Dex vri seg ut av dette? Kverke Deb? Starte seriemord-jaktlag med Deb? Forføre Deb? Hun ble jo kåt på brutter’n i forrige sesong. Søskenkjærlighet! Æsj!

Dette lover jo særdeles dårlig for Dexters bi-geskjeft. Ikke bare er Lt. Debra Morgan purk, hun har detektiv-skills på linje med Batman. Hun er dessuten følelsesmenneske på grensen til det ustabile. Som har blitt ljugd til av sin nærmeste familie gjennom hele sitt liv.

Ingen fiende man vil ha.

I sesong fire mistet Dexter sin Rita, hustru og mor til deres sønn. Siste kutt fra The Trinity Killer. Særdeles utrivelig. Skulle følelsesløse Dexter omsider vise ekte følelser? Hvordan blir tilværelsen som alenefar? Blodsprutekspert på dagen. Seriemorder med barnevakt på kvelden. En liten titt innom småtten om natten. Kanskje en kjapp frokost sammen? Tidsklemma!

En vesentlig problemstilling som snudde SERIEN på hodet.

Men har man spenn, så har man barnevakt. Og er man drapsmann, så kommer man seg over sjokk.

Pangstarten på sesong 7 snur derimot DEXTER på hodet.

Men det handler jo ikke kun om søskenrivalisering. Selvfølgelig bygges det opp til massive skurkeproblemer, i flertall. En muffens ukrainsk liga driver (i beste fall) med menneskehandel. Garantert dårlige vibber fra denne kultne klikken. De føles uansett som et fiffig subplot i forhold til den virkelige utfordringen. Dexter VS. Debra.

Vi serveres dessuten artige detaljer i form av tilbakeblikk til Dexters formative år. Forholdet mellom søster og bror er nå i fokus. Livet under samme tak som en tidsbombe er ikke greit. Hvorfor kan ikke Deb beholde den søte valpen? Nei, øh… Dexter er allergisk mot dyr… Eh…

Dysfunksjonelle snubletråder!

Jeg har en mistanke om at «Dexter» blir høstens seriehysteri for undertegnede. Antageligvis i sterk konkurranse med «The Walking Dead». Jeg krøster fingra.