At amerikanske CBS planlegger en moderne versjon av Sherlock Holmes, der detektiven er bosatt i New York, låter egentlig ganske nitrist.

Dette er jo som kjent nøyaktig det samme premisset som for BBC-produserte «Sherlock» (som for tiden går på NRK), bare at hovedpersonen der såklart er bosatt i London.

Men slik funker underholdningsbransjen (serien har dog fått en egent tittel: «Elementary»). Nå er det blitt kjent hvem som skal ha hovedrollen som Sherlock Holmes, i første omgang i en pilotepisode: Jonny Lee Miller, kanskje mest kjent for å ha spilt rollen som Sick Boy i «Trainspotting», pyskopaten Jordan Chase i femte sesong av «Dexter» og Eli Stone i serien ved samme navn.

Han er også kjent for å ha vært sammen med Angelina Jolie (de to var til og med gift i en kort periode).

Deadline Hollywood (som først meldte nyheten) skriver for øvrig at Miller nylig har delt teaterscene i London med Benedict Cumberbatch (den britiske Sherlock) i Danny Boyles sceneversjon av «Frankenstein».

Miller virker som et interessant valg, men så gjentstår det jo både å se om serien er bra nok til å bli plukket opp utover pilotepisoden og om det britiske produksjonsselskapet Hartswood Films vinner fram med et varslet søksmål mot CBS.

BBC-«Sherlock»s manusforfatter Steven Moffat hadde følgende å melde på Twitter da nyheten om en amerikansk versjon ble kjent: