Det har vært klart en stund at nostalgifesten «Stranger Things» er sommerens store schläger på tv-seriefronten. Hvorfor det tok Netflix helt til i går å annonsere at det er en ny sesong på gang, må du nesten spørre dem om.

MEN; her er det vesentligste som er sluppet av info om sesong 2, systematisk og ryddig presentert for at selv du skal kunne få det med deg:

  • Sesongen har foreløpig ingen mer spesifikk premieredato enn «i løpet av 2017», men blir på ni episoder mot førstesesongens åtte.
  • Ifølge teaseren streamingtjenesten slapp i går er episodene titulert «Madmax», «The Boy Who Came Back to Life», «The Pumpkin Patch», «The Palace», «The Storm», «The Pollywog», «The Secret Cabin», «The Brain» og «The Lost Brother». En pollywog er et rumpetroll, btw.
  • Vi starter heldigvis ikke helt på nytt i sesong to, a la antologi-serier som «True Detective». Vi skal tilbake til den fiktive byen Hawking, Indiana, året etter hendelsene i sesong 1 (det betyr 1984), og ta opp flere av de løse trådene fra sesongavslutninga, sier produsent Shawn Levy til The Hollywood Reporter.
  • Flere av de kjente & kjære rollefigurene er med, inkludert Mike (Finn Wolfhard), Joyce (Winona Ryder) og Dustin (Gaten Matarazzo), ifølge et intervju med de unge serieskaperbrødrene Ross og Matt Duffer i Entertainment Weekly.
  • Det betyr ikke at de ikke har tenkt å introdusere nye rollefigurer og utvide det geografiske spekteret. Forbered deg på å bli tatt med utenfor småbyen og bli kjent med nye personer i forskjellige aldere. Hvem som spiller dem er foreløpig uklart, men Levy sier flere berømte skuespillere har pitchet seg selv for å få være med på suksessen.
  • Serien blir mørkere og rarere, har de tidligere avslørt overfor IGNDuffer-brødrene sier også at de ser for seg flere sesonger, men ikke veldig mange – de har en bestemt slutt i tankene, og er fans av hvordan «Breaking Bad» wrappet opp til slutt.
  • Serieskaperne lar seg ellers inspirere av noen av filmindustriens mest vellykkede oppfølgere når de jobber med toeren, og nevner den andre Indiana Jones-filmen («Temple of Doom»), den andre Alien-filmen («Aliens») og «Terminator 2».
  • Det betyr blant annet at alt skjer på en større skala i sesong 2, men manusforfattere og regissører (mange av de samme som jobbet på sesong 1) holdes i ørene for å ikke glemme det viktigste: Å beholde tonen og atmosfæren i serien, og å ankre hver scene og episode i rollefigurene.

Slenger på en liten ønskereprise, denne finfine oppsummeringa av alle filmreferansene i serien:

References to 70-80’s movies in Stranger Things from Ulysse Thevenon on Vimeo.