«Chronicle» må vel kunne sies å være årets overraskelse så langt. Found footage-filmen har fått relativt gode kritikker og dro inn en anstendig sum i en helg da de fleste amerikanere var opptatt med Superbowl (den gjorde det ikke like skarpt her hjemme, men så er den jo også satt opp i relativt små saler – i hvert fall i Oslo). Jeg er dog ganske sikker på at dette er en smyger, som kommer til å få et relativt lukrativt liv på vod og dvd, også her hjemme.

Uansett: Vil du lese mer om filmen, anbefaler jeg Andreas Opsviks intervju med hovedrolleinnehavere og regissør her.

Denne saken er altså bare et lite apropos: Manuset til «Chronicle» er skrevet av Max Landis, født i 1985. Unge Max er sønn av John Landis, relativt legendarisk regissør av filmer som «Blues Brothers», «En amerikansk varulv i London» og «Tre Amigos!».

Max bestemte seg for å slippe en kortfilm denne helgen (for å promotere «Chronicle», såklart) titulert «The Death and Return of Superman», en nokså tøysete liten sak om hva som skjedde da DC Comics bestemte seg for å ta livet av den trikotkledde jernmannen i 1992.

Og gjerne for oss: Dette er jo litt/ganske morsomt! Dessuten dukker fintfolk som Elijah Wood, Mandy Moore, Ron Howard, Chris Hardwick og Simon Pegg opp i kortfilmen. Ikke verst, selv om man har en pappa med gode kontakter.

Se det hele i videovindet over, definitivt ikke den verste måten du kan kaste bort et kvarter i dag.

Vi tror definitivt også at du kommer til å få høre mer fra unge Max i årene som kommer. Han er blant annet hyret inn som manusforfatter på en kommende science fiction-film fra Disney.

(Via Slashfilm)