Da jeg endelig fikk somlet meg til å begynne på svensk-engelske Tom Rob Smiths glimrende boktrilogi om den russiske sikkerhetsoffiseren Leo Demidov, tok det ikke lang tid før bøkene var slukt og behovet for mer meldte seg.

Godt er det derfor at vi nå snart får den første boka, «Child 44», i filmform med fine folk som Tom Hardy, Noomi Rapace, Gary Oldman , Joel Kinnaman, Fares Fares og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollene, samt svenske Daniel Espinosa («Snabba Cash», «Safe House») bak kamera.

Nå er første trailer her, og vi lar oss gjerne begeistre:

Han framstår kanskje beinhard i starten, Leo Demidov – et inntrykk som filmform åpenbart forsterkes av en maskeløs Bane med tung russisk aksent.

Men det ligger et godt menneske under den røffe overflaten, noe som kommer bra med når det viser seg at en seriedrapsmann i lang tid har fått fritt leide til å drepe små barn uten at noen kommer etter ham.

Under Stalins brutale regime var det nemlig en offisiell oppfattelse om at kun svake stater opplevde kriminalitet – og tilløp til slikt ble derfor systematisk underslått, med en påfølgende manglende etterforskning. Men det er altså før Leo tar saken i egne hender.

Historien er inspirert av en av virkelighetens verste seriedrapsmenn, Andrej Tsjikatilo – også kjent som «bukspretteren fra Rostov» og «The Red Ripper» – som ble dømt for mordene på 52 kvinner og barn rundt omkring i Sovjetunionen.

«Child 44» kommer på norsk kino 1. mai – du har med andre ord god tid til å få lest den første boka i trilogien.