Det ser ut som om vi skal få vår første Jack Nicholson-film på en god del år, og det er gjenskaping av Oscar-nominerte «Toni Erdmann» som lokker 80-åringen ut av det vi ser for oss er en svært komfortabel pensjonisttilværelse.

Variety har nemlig røyket ut at «Easy Rider»-legenden har takket ja til rollen som den helsprø pappaen som går til et par uvanlige skritt for å gjenopprette kontakten med sin hardtarbeidende karrierebevisste, i en amerikansk remake av den tyske Cannes-favoritten fra i fjor.

Det er Paramount som har sikret seg rettighetene, og Kristen Wiig som skal spille dattera. Potensielle regissører og manusforfattere kan for eksempel henvende seg til «The Big Short»-regissør Adam McKay og hans ikke ukjente kompis Will Ferrell, som er med på å produsere.

Nicholsons siste film var den forglemmelige komedien «How Do You Know» fra 2010, som ville vært en trist avslutning på en lang og ærerik karriere, og «The Bucket List» fra 2007 var ikke mye bedre. Martin Scorsese-filmen «The Departed» er vel den siste gode Nicholson-filmen, og den fyller 11 år i år.

Han skal være en stor fan av «Toni Erdmann» og selv ha tatt initiativ til å få filmselskapet til å sette igang med en remake, skriver Variety. En situasjon originalfilmens regissør og manusforfatter Maren Ade så sent som for et par uker siden anså for svært usannsynlig. Hvertfall med henne selv bak spakene (nå hun er koprodusent på remaken),

«Jeg redd dette (amerikansk filmindustri, journ. anm.) er svært langt fra hvordan jeg jobber. Jeg har en luksus-situasjon i Europa og så heldig at jeg får være min egen produsent. Jeg har en grad av frihet det ville være svært komplisert å gi fra seg, og hvorfor skulle jeg det når jeg er så glad i å skrive, og trenger å vite hva jeg skal skrive», sa hun til The Observer i forbindelse med filmens Golden Globe-nominasjon.