Mange rynket på nesa over andresesongen av zombieserien «The Walking Dead». Det ble liksom ikke nok zombieaction for de mest blodtørstige tv-seerne der ute når hele sesongen utspilte seg på en isolert bondegård.

Men hei, vet du hva? Det er nettopp det at «The Walking Dead» ikke alltid må pøse på med udøde idioter som gjør serien så bra. Det finnes nok av idioter blant de overlevende menneskene også, og vi fikk vår fair share av mistroisk kniving gjennom andresesongens episoder.

Likevel skal vi ikke gå av veien for å glede oss til den garanterte oppgiringen av ikke-fullt-så-gladvold i den tredje sesongen. For de av dere som har lest tegneserien, er det varslet en rekke ting som GARANTERER et høyt tempo (og her kommer det nok noen spoilere om du ikke har sett sesong to ennå, vær varslet).

Allerede har vi fått se Michonne (spilt av Danai Gurira) gjøre sin entré i tid til tredjesesongen. Michonne er kick-ass, uten tvil, se bare her:

På tampen av andresesongen, rett etter at vi fikk møte Michonne i skogen, så vi også kameraet bevege seg over en åskam … og feste seg på et velkjent fengsel. Oboi.

Men det er introduksjonen av en annen figur som virkelig gjør at fanblodet i årene begynner å bruse, uvisst om det er av forventning, frykt eller sinne: The Governor.

For en ond drittsekk han er i tegneserien – noe han utvilsomt også vil være i tv-serien. Gov spilles av David Morrissey, som i likhet med Rick Grimes-skuespiller Andrew Lincoln er erkeekte brite. Du husker ham kanskje fra politikerrollen i den britiske (og beste) versjonen av «State of Play», en rolle Ben Affleck trakterte i den amerikanske filmatiseringen. Utenom det har Morrissey hatt en rekke større og mindre roller gjennom mange år i britisk film og tv (samt «Basic Instinct 2»). Blir dette muligens hans største rolle til nå? Mye kan tyde på det.

The Governor er nemlig legendarisk kjip. Som leder av kolonien Woodbury styrer han med hard hånd, og gjør det han må for å holde folk fornøyde og i ro. Vi skal ikke røpe så mye av det han gjør i tegneserien, men kan strekke oss så langt som å si at vi er nysgjerrige på hvor mye tv-serien tør å gjenskape.

Og slik ser han altså ut, i det første bildet som er sluppet fra tredjesesongen – som etter planen begynner i USA i oktober. Grøss: