Som bloggredaktør går store deler av dagen med på å tråle nettet etter små og store nyheter, og da snubler man ofte over ganske mange rare ting.

Men i dag fant vi en liten greie som fikk oss til å klø oss litt ekstra i huet. Via filippinske Yahoo kunne den koreanske underholdningportalen Enewsworld melde at de hadde funnet en identisk tvilling til den koreanske skuespilleren So Ji Sub i en norsk skuespiller.

Så like er de to, påstås det, at folk på diskusjonsforumer fikk seg til å skrive ting som dette:

«Hvis So Ji Sub bleket håret sitt, kunne jeg trodd at de var brødre.»

«Er dette So Ji Subs bortkomne bror?»

«Ufattelig likt!»

Vel, hvis det er tilfellet, så burde jo folk her hjemme kunne mene det samme? Vel, la oss se – her er et bilde av So Ji Sub i hans ferskeste tv-serie «Ghost»:

Vi spurte et par kollegaer her på kontoret, mens vi viste dem bilder av So Ji Sub. Hvem synes de han ligner på av norske skuespillere?

Svar 1: «Han fra «Upperdog»

Feil.

Svar 2: Christian Strand?

Feil.

Og nå begynte vi å ane at folk bare prøvde å komme på skuespillere som ikke er kritthvite i huden (vi spurte også en kollega med asiatisk opphav, men hun ristet på skuldrene og sa «aner ikke.»)

Her er uansett svaret:

Vetta pokker, vi – er det egentlig noe likhet mellom So Ji Sub og Aksel Hennie? Det er i hvert fall det asiatiske netthoder mener (artikkelen heter forøvrig So Ji Sub Finds his Long Lost Twin in Aksel Hennie).

Kult er det uansett at «Hodejegerne» får litt oppmerksomhet i Asia.