Du har kanskje lest om Joakim «Jokke» Sommer i VG eller Aftenposten – eller sett ham i den NRK-sendte fjellfilmen «Oppdrag Sognefjorden».

Men det er ikke bare norske medier som har fått øynene opp for den uredde 26-årige wingsuit-hopperen fra Son. Hele verden skriver nå om ham, spesielt etter hans siste stunt – foretatt i Rio de Janeiro sammen med franske Ludovic Woerth.

De to tok til lufta over den brasilianske byen 05.45 om morgenen –  20 minutter før den kommersielle flytrafikken starter for dagen – og hoppet ut.

Målet? Å fly mellom de to tårnene i Ventura Corporate Towers, en klarning på bare knappe åtte meter. Det kommer vel ikke som en overraskelse at det hele skjedde uten velsignelse fra brasilianske myndigheter (men likevel var sponset av Red Bull).

– For meg handlet det mest om å gjøre det for moro skyld, ettersom jeg alltid har hatt lyst til å gjennomføre en urban wingsuit-flyvning, sier Sommer til ABC News:

Hva er det egentlig med nordmenn og behovet for fly mellom tårn?

Rio-stuntet til Sommer er neppe det siste han finner på – han drømmer nå om noe tilsvarende i New York City. Vi håper i så fall at han filmer det hele – og selvfølgelig at beskrivelsen «halsbrekkende stunts» ikke blir for bokstavlig.

For det er en ganske spektakulær hobby har valgt seg: