«Transformers: The Last Knight», «The Mummy» og «Fifty Shades Darker» er filmene som går inn i historien med flest nominasjoner til Golden Raspberry 2018. Altså prisen som ble innstiftet av et par humoristisk anlagte filmstudenter i 1980 for å «hedre» Hollywoods dårligste prestasjoner.

«Emoji Movie» og «Baywatch» føyer seg til blant de nominerte i kategorien «verste film».

Blant de skuespillerne som risikerer et gyldent bringebær i år er Tom Cruise («The Mummy»), Johnny Depp i norsk-regisserte «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales», Emma Watson i «The Circle» og – sikkert en smule kontroversielt – Jennifer Lawrence i Darren Aronofskys «mother!».

Nominasjonene ble annonsert på Youtube i går på denne måten:

Både Mel Gibson, Antony Hopkins og Susan Sarandon må tåle nominasjoner i birollekategorien.

Mens det i klassen for «dårligste kombo» står mellom blant annet «en hvilken som helst kombinasjon av to rollefigurer, to sexleketøy og to sexposisjoner» i (selvsagt) «Fifty Shades», og «en hvilken som helst kombinasjon av to mennesker, to roboter og to sexposisjoner» i «Transformers».

Historisk sett er det Madonna som har fått flest Razzie-priser, etterfulgt av Sylvester Stallone og Adam Sandler.

Tøyseprisen deles ut av noe som kaller seg Golden Raspberry Foundation, der hvem som helst visstnok kan melde seg in mot en liten avgift. Medlemmene stemmer på de nominerte på nettet, og i motsetning til for eksempel Oscar-prisen er det ingen kontroll av om stemmegiverne faktisk har sett filmene.

Prisen har de siste åra fått mye kritikk for å være en antikvert spøk; lite annet forutsigbar drittkasting mot åpenbare mål og kjente filmer som allerede er slaktet av kritikere og det internett-tilkoplede publikum. De har heller ikke alltid holdt seg for gode til å komme med dårlige vitser om seksuelle minoriteter.

Likevel: Her er hele lista over årets nominerte.