Ideen om en spinoffserie til «Breaking Bad», om advokaten Saul Goodman (spilt av geniet Bob Odenkirk), låt i utgangspunktet mer som en litt artig idé enn noe vi faktisk trodde kom til å bli gjennomført.

Vil det ikke være uhyre risikabelt å skulle tukle med «Breaking Bad»-arven med en lett komiserie?

Jo, sikkert, men «Breaking Bad»-skaper Vince Gilligan er klar for å ta risikoen uansett. I et større portrettintervju i The Hollywood Reporter gir han flere detaljer om hvordan serien kommer til å bli.

– Det ligger opplagt en fare i å gjøre en spinoff, men jeg bare elsker karakteren Saul Goodman så intenst, og en del av meg klarer bare ikke å si nei til dette universet, sier Gilligan, som tidligere var med å lage den mindre vellykkede «X-Files»-spinoffserien «The Lone Gunmen» i 2001.

Vince Gilligan.

Så, hvordan kommer så «Better Call Saul» til å bli?

Vel, først ble det rapportert at den ville bli en halvtime lang sitcom, men det formatet har Gilligan & co. nå gått bort fra.

– Vi er alle folk med erfaring fra timeslangt drama, sier Gilligan, som også ønsker å plukke endel fra «Breaking Bad»s visuelle uttrykk.

– Så vi tenkte, hvorfor ikke filme «Saul» på samme måte? La oss filme i Albuquerque, la oss få med oss så mange fra staben som mulig, og la oss få til det å stemme overens med det fiksjonsuniverset som vi hadde så mye moro med å lage.

Hvis «Breaking Bad» var 75 prosent drama og 25 prosent komedie, kommer fordelingen i «Better Call Saul» til å være motsatt, opplyser Gilligan.

Samtidig må det være et dramaelement her, det går ikke å lage en ren timelang komedie med en fyr som Saul Goodman uten at man går litt i dybden på karakteren.

– Vi har måttet finne ut hva slags kløe Saul trenger å tilfredsstille, hvis ikke ville vi ikke hatt mye til serie.

«Better Call Saul» fikk først offisielt grønt lys i september, etter at AMC og produsent Sony hadde kranglet om pris en god stund.

Og hei, både Bryan Cranston og Aaron Paul har allerede vært på Gilligan for å få lov til å gjøre cameos. Det ville vært noe.

Serien skal etter planen ha premiere en gang mellom august og oktober til neste år, og Gilligan regner med å ha full kontroll på manusstaben i hvert fall i seriens første sesong.

Hvis du ikke kan få nok av Bob Odenkirk, kan jeg for øvrig opplyse at han er aktuell med en ny sketsjserie på IFC kalt «The Birthday Boys», med premiere fredag. Bonus for feinschmeckere: Den likner visstnok ganske mye på «Mr. Show».