Det amerikanske animasjonsåret 2013 ser ut til å by på en del interessante titler. «Monsters University» skal følge opp en av tidenes beste Pixar-filmer, «Monsterbedriften». Blue Sky Studios slipper «Epic», mens Disney blant annet har «Frozen» (basert på et H.C. Andersen-eventyr) på trappene.

En av filmene vi imidlertid ser mest fram til er «Det regner kjøttboller 2», som settes opp i USA til høsten.

I natt kom det en trailer fra filmen, som du kan se i videovinduet øverst.

Eneren, som kom i 2009, var en strålende oppvisning i barnepsykedelia med mye voksenhumor, og regissørene Phil Lord og Christopher Miller gikk da også hen og lagde «21 Jump Street» i stedet for å jobbe med denne oppfølgeren.

I stedet er Cody Cameron og Kris Pearn nye navn i registolen, og de ser i det minste ut til å ha beholdt mye av tonen fra originalen.

Denne gangen har hovedkarakteren Flint Lockwood funnet ut at matmaskinen også har skapt en gjeng nye dyr og planter basert på mat – foodimals – som ved første øyekast virker skikkelig søte. Men snart vokser dyrene seg store og mektige, og truer med å ta over verden.

Forresten, og dette har vi kanskje snakket litt for mye om allerede: En av manusforfatterne bak «…kjøttboller 2» heter John Francis Daley, og er en av fryktelig mange flinke folk som fikk sitt gjennombrudd/opplæring i kultserien «Freaks and Geeks» på begynnelsen av 2000-tallet.

Daley spilte en av hovedrollene som Sam Weir, og har siden jobbet hardt med ulike manusprosjekter – blant annet opplevde han stor kassasuksess med «Horrible Bosses» (som det, dessverre, skal komme en oppfølger til).

Norsk kinodato for «Det regner kjøttboller 2» er ennå ikke satt.