Franske Jacques Audiards «Profeten» (2009) er en fransk Cannes-favoritt som også nådde endel folk som vanligvis ikke er så opptatt av den typen filmer.

På papiret var den et pirrende fengselsdrama og en kraftfull gangsterthriller, som fulgte Malik El Djeben (Tahar Rahim) – en ung araber som må klare seg i et fengsel dominert av korsikansk mafia.

Men både språket og filmens kunstneriske ambisjoner forhindret vel «Profeten» fra å bli en ordentlig crossover-suksess på et bredt marked, og derfor er det nå planer om å lage en remake av filmen, melder Slashfilm.

Sony har kjøpt rettighetene (de distribuerte også originalen gjennom Sony Picture Classics), og produsent Neal H. Mortiz har fått ansvaret for å ta den videre.

Det er kanskje ikke fullt så lovende, i og med at Moritz først og fremst har lettere actionprodukter som «Prison Break» og «Fast & Furious 6» på samvittigheten.

Det tyder jo på at man kanskje ønsker å videreføre de mest spektakulære delene av filmen for å lage en streitere sjangerfilm, men vi får se.

Originalen finnes jo uansett, og den anbefales varmt for alle som ikke har sett den ennå:

Om du så filmen og lot deg imponere av hovedrolleinnehaver Tahar Rahim, kan jeg glede deg med at han snart blir å se på norske kinoer igjen.

Han har nemlig en av hovedrollene i Asghar Farhadis strålende «Fortiden», som Arthaus har kjøpt inn og skal sette opp: