Det er ikke lett å skrive noe om de kommende episodene av «The Walking Dead» uten å ødelegge livet til alle som er livredde for spoilere.

Vi har allerede sett episoden som blir sendt på amerikansk tv i kveld, den første etter et langt opphold i tredjesesongen. Vi kunne selvfølgelig gitt deg et handlingsreferat, men nettopp av spoilerhensyn føler vi at det ikke er noe særlig kos.

Det vi derimot kan gjøre, er å trekke noen større linjer basert på det vi vet etter å ha sett episoden. Og husk: Er du livredd for spoilere, vil selv det følgende kunne være i stand til å spolere det gode søndagshumøret ditt.

Blod er som kjent tykkere enn vann. Og spesielt blodet som deles av brødre. Samtidig lukter dritt vondt, så spørsmålet er hvor lenge Daryl gidder å favorisere drittsekkbroren Merle framfor resten av gruppa (og ja, de overlever slåsskampen i Woodbury, men det klarte AMC å avsløre allerede i «next episode»-titten på slutten av forrige episode).

Zombiene er ikke alltid menneskets verste fiende. Den jobben klarer menneskene godt å utføre selv. Og når innbyggerne i Woodbury begynner å føle seg utrygge, blir presset på The Governor så høyt at man begynner å lure på hvor bristepunktet er – og hva han da kan finne på. Hvor lang er kjøreturen fra Woodbury til fengselet, mon tro?

Sammen står man sterkere. Med både zombier og potensielt andre mindre råtne (i kroppslig forstand) fiender lurkende rundt fengselsmurene, er det kanskje ikke noe god idé å holde på med intern krangling grupperinger imellom.

Samtalene med Lori er muligens ikke over. Alle som har lest tegneserien vet hvor lenge Rick holdt på med disse tullete telefonsamtalene med sin avdøde kone Lori – noe vi også fikk se i serien før jula. Men der tegneserien begrenset seg til telefonsamtaler, går tv-serien noen hakk lengre …

Action snakker høyere enn ord, som de sier på engelsk. Sesong to av «The Walking Dead» gikk kanskje litt for stille i dørene for enkelte, og i kveldens episoden kan man kanskje høre ekkoet derfra. Men det er alltid stille før stormen, og værvarselet for resten av tredjesesongen er høytrykk med fare for store mengder spilt blod. Vi grugleder oss!

Episode ni av «The Walking Dead» sesong tre går altså på tv i USA i kveld, men kan ses på Fox Crime her i Norge allerede dagen etter, mandag, klokka 21.55.