Det var vel ikke så mange som så for seg at «Dexter» kom til å få et veldig langt liv da serien debuterte på Showtime i oktober 2006. For det første hadde det da bare kommet to bøker i serien til forfatter Jeff Lindsay, og for det andre – hvor lenge kan man egentlig regne med å sympatisere med og holde interessen oppe for en seriemorder?

Ganske lenge, viste det seg.

Serien, som sendes av Canal Plus i Norge, er nå inne i sin sjette sesong. Samtidig har nok slitasjetegnene begynt å vise seg – enkelte amerikanske tv-anmeldere mener til og med at «Dexter» har jumped the shark. Flere av plotthullene i den nåværende sesongen er for store til å ignoreres, og det er delte meninger om Edward James Olmos som karakteren professor Gellar.

Nylig fornyet Showtime «Dexter» i to sesonger til. Men så er det trolig også slutt, forteller Showtime-president David Nevin til Entertainment Weekly.

– Det skjer ting i denne sesongen som vil lede mot en klar avslutning av serien. Det vil kreve to sesonger for å kunne fortelle denne historien, sier Nevins, før han også legger til at det kan være at man lar serien gå enda lenger hvis manusforfatterne trenger mer tid.

Spør du oss låter det fornuftig å tenke på å avslutte «Dexter» nå. Mens følelsen av at Dexter på ett eller annet tidspunkt kom til å bli tatt var til stede de første sesongene, virker drapene hans totalt risikofrie nå – og mer fokus på konflikter i Dexters privatliv klarer ikke å veie opp for manglende nerve. Dessuten vil det aldri være mulig å lage en bedre skurkekarakter enn The Trinity Killer (John Lithgow) i sesong fire.

Bonus: «Hammer Time» for Dexter: