The Writers Guild of America har satt seg ned for å stemme over de 101 best skrevne tv-seriene i verden.

Resultatet? «The Sopranos» gikk helt til topps, med «Seinfeld» og 1959-versjonen av «The Twilight Zone» hakk i hæl.

Flink fyr, han derre Heytch Beeo.

Litt overrasket er vi likevel til at hans andre superserie, «The Wire», først dukker opp på en niendeplass. Den høyest rankede serien som fortsatt går på tv, er «Mad Men» på en sjuende.

– Denne listen er ikke bare en hyllest til fantastisk tv, den er dedisert til alle manusforfattere som legger hjerte og sjel i arbeidet med å videreutvikle fagfeltet, sier WGA-toppene Chris Keyser og Michael Winship i en felles uttalelse.

Her er topp ti på lista:

1. «The Sopranos»
2. «Seinfeld»
3. «The Twilight Zone» (1959)
4. «All in the Family»
5. «M*A*S*H»
6. «The Mary Tyler Moore Show»
7. «Mad Men»
8. «Cheers»
9. «The Wire»
10. «The West Wing»

Andre serier som er verdt å nevne blant topp tjue-titlene er «The Simpsons» (11. plass) «Breaking Bad» (13.), «Arrested Development» (16.), «The Daily Show» (17.) og «30 Rock» (20.).

Høyaktuelle «Game of Thrones» kom på 40. plass, mens «Homeland» endte på 48. Beste britiske serie var «Downton Abbey» på 43, mens engelske «The Office» med sin 50. plass, slo den amerikanske versjonen på 66. plass.

Men «South Park» først på 63. plass og «Louie» på 98.? Bu!

Selv om britiske tv-serier er med på lista, er det åpenbart ikke plass til så mye annet enn engelskspråklige serier. På den komplette lista finner vi nemlig pent lite fra vår kant av verden, eller resten av kloden forøvrig.