Så mye mediejuice som det er å hente fra den britiske mediebransjen, skulle man tro at filmskapere forlengst hadde gnidd seg i hendene. Men nå skjer det altså.

Ifølge Variety skal bestselgerboka «Good Times, Bad Times», som tar for seg News Corp-sjef Rupert Murdochs kamp mot en av sine redaktører i The Times, nå bli spillefilm.

Boka er skrevet av Harold Evans, som jobbet som redaktør for blekka i 14 år. Etter det han oppfattet som utålelig press mot den redaksjonelle friheten fra Murdoch etter overtakelsen i 1981, trakk han seg fra jobben – og holdt altså lite tilbake i den påfølgende boka om det hele.

Foreløpig er det ikke skrevet noe manus til filmen, men allerede er det klart at fjorårets telefonhackingskandale – som endte med nedleggelse av tabloiden News of the World – også vil bli omhandlet i filmen.

– «Good Times, Bad Times» forteller historien om Harold Evans’ redaktørjobb i det som kanskje er verdens mest berømte aviser, The Times og Sunday Times of London, og fokuserer særlig på hans kamp mot Rupert Murdoch om den redaksjonelle kontrollen over avisene, sier Leon Lecash, som er kreativ direktør i produksjonsselskapet What’s It All About?.

– Den siste tids historier om Rupert Murdochs selskaper både i England og i Amerika har trukket fram igjen det som skjedde for nesten 30 år siden. Jeg har alltid sett dramapotensialet i «Good Times, Bad Times». Nå som det skjer daglige relaterte hendelser, skjønte jeg at tiden neppe kunne vært bedre for å rettferdiggjøre historien på skjermen, sier Lecash videre til Variety.

Det vi lurer på nå, er hvem som kan passe i rollen som Murdoch selv. Er Bill Nighy skrukkete nok, mon tro?