Det kom vel som en overraskelse for de fleste da «De umoralske», den nye filmen til trashregissøren Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, ble tatt ut til årets filmfestival i Toronto (i sideprogrammet Contemporary World Cinema).

Krutzkoff Jacobsen virker ikke å være inne i det gode norske filmselskap, akkurat, med sine stadige politisk ukorrekte utspill og æreskjelling av norsk filmbransje og publikum som ikke ville se hans debutlangfilm «5 løgner».

Men artig, likevel, at utenlandske festivalprogrammerere syns Krutzkoff Jacobsens skråblikk på det norske velferdssamfunnet har en verdi.

Nå er det sluppet en trailer til «De umoralske», og det er vel kanskje talende at det er den amerikanske filmbloggen Twitch som presenterer den, og ikke et norsk medium.

– Det er jo en svart komedie, en blanding av trash og fransk bølgefilm. Komedie, tragedie, noe vakkert, noe grotesk – en landskap jeg føler meg hjemme i, sier regissøren til VG, og opplyser samtidig at filmens fulle tittel er «De umoralske – eller tannlegens datter, blikkenslagerens sønn og den forlatte stormannsyngling. En skillingsvise fra vår tid».

«De umoralske» (vi velger å kalle den det) handler om trygdemisbrukerne William og Camilla, som har strukket strikken for langt, og nå risikerer å miste inntektene fra det offentlige.

De to har lyst til å kjøpe bobil og flytte til Spania, og for å få råd til det begynner Camilla å selge kroppen sin.

Filmen er spilt inn for 250 000 kroner, og har helt ukjente skuespillere på rollelista. Vi tar med beskrivelsen fra Toronto International Film Festival til slutt:

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen’s corrosive look at contemporary Norwegian society is also a hilarious and provocative comedy that cuts across class lines and rampages through notions of good taste, as it follows an ex-soldier and a single mother who go into the prostitution business after getting kicked off welfare.

Om – og eventuelt når – «De umoralske» kommer til norske kinoer, er foreløpig ikke kjent.