Frykten for nye ideer og kjærligheten til gamle og etablerte navn fortsetter å råde grunnen i Hollywood.

I det siste har dette gitt oss alt fra en ny «Teenage Mutant Ninja Turtles»-film til annonseringen av en film basert på marshmallow-godteriet «Peeps».

Og nå har turen kommet til «Power Rangers».

I går sprakk nemlig nyheten om en ny spillefilm via Twitter-kontoen til filmselskapet Lionsgate, som også står bak «The Hunger Games», «Twilight» og «Divergent».

Actionserien rettet mot barn dukket opp på starten av 90-tallet og har siden fått utfolde seg som alt fra film og tv-spill til actionleketøy.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe highschool-ungdommer som plutselig får både superkrefter, fargekoordinerte kostymer og et kall til kamp mot lateksmaske-kledt ondskap.

De styrer også digre roboter kalt zorder, som de kan smelte sammen for å danne enda større roboter, kalt megazorder.

Om dette høres veldig japansk ut er det fordi serien alltid har hatt en litt snål produksjonsmetode.

Slåsskampscenene er nemlig ofte hentet fra eventyrene til de maskekledte heltene fra det japanske «Power Rangers»-motstykket «Super Sentai».

Disse scenene blir dubbet (temmelig lett, maskene tatt i betraktning) og så klippet sammen med scener hvor amerikanske skuespillere spiller ut resten av historien.

Tv-serien har rullet og gått i over 20 år og er dermed fylt til randen av interne referanser bare fans forstår, tidligere helter som gjør mer eller mindre overraskende comeback, en skjødesløs omgang med ord som turbo, super og mega, samt begreper som inneholder et høyt antall z-er og x-er.

Dermed er det kanskje ikke så rart at filmen ifølge pressemeldingen fra Lionsgate og Saban Brands, selskapet som produserer tv-serien, ser ut til å bli en omstart for historien, med utgangspunkt i de første sesongene da serien gikk under navnet «Mighty Morphin Power Rangers».

Dette er ikke første gang «Power Rangers» går til filmen.

I 1995, da seriens popularitet var på topp, hentet «Power Rangers: The Movie» inn over 66 millioner dollar med et budsjett som bare var på 15 millioner.

Dette til tross for filmkritiker Roger Eberts sedvanlig velformulerte klagemål:

– Det som gjør meg uendelig deprimert er at barn, som er ferske og nysgjerrige, kommer til å se denne filmen som, i 88 minutter, vil gjøre hva den kan for å drepe fantasien deres.

Da nær totalslaktede «Turbo: A Power Rangers Movie» dukket opp to år senere klarte den imidlertid bare såvidt å tjene inn pengene sine.