«Game of Thrones» sesong to ruller og går på Canal Plus, og i USA ble sesongens siste episode sendt søndag. Episoden oppnådde seerrekord, og kritikerne har også stort sett vært storfornøyde.

«Game of Thrones» er vel også den HBO-serien som har tatt seg størst friheter med sex og nakenhet. Comoyo Filters tv-akademiker Gry Rustad har kalt dette «sexposisjonsscener» – det vil si visning av sex og pupper i eksposisjonsscener (scener som gir seeren nødvendig bakgrunnsinformasjon), for at seeren skal ha noe visuelt tilfredsstillende å hvile øynene på i lange og statiske dialogscener.

Sexposisjonscener er for eksempel scener hvor karakterer har sex mens de deler barndomshistorier eller når en karakterer deklarer planene sine høyt ut i lufta mens to kvinnelige prostituerte har en hyrdestund i bakgrunnen.

I et intervju med Empire.com (via Vulture) forteller Neil Marshall, som har regissert én episode i sesong to, om hvordan nakeninnspillingene foregikk.

– Den rareste delen av jobben var når en av produsentene lente seg over skulderen min og sa: «Du kan gå for frontal nakenhet, vet du. Dette er tv, du kan gjøre som du vil! Gjør det! Jeg oppfordrer deg til det!». Så jeg var litt sånn «ok, greit, du er sjefen», forteller Marshall.

På spørsmål om det noen gang var press på å tone ned nakenheten, svarer han:

– Ikke i det hele tatt. Den ene produsenten tok meg til side og sa «hør, jeg representerer den småperverse delen av publikummet vårt, okei? Alle andre representerer den seriøse drama-siden, men jeg er på pervosiden. Og jeg sier at jeg vil ha full nakenhet i denne scenen. Så kom igjen og gjør det».

En bonus til slutt: De beste scenene med Tyrion Lannister fra sesong to. Hvis ikke videoen åpner seg under kan du se den hos Huffington Post: