Vi så henne sist som dronning Elisabeth i miniserien «The White Queen». Veien mot stjernene går videre via sommerens «Hercules» – sammen med en skokk med nordmenn.

Nå er svenske Rebecca Ferguson (bildet) klar for sin hittil største rolle, nemlig den kvinnelige hovedrollen i «Mission: Impossible 5». Det bekrefter kilder overfor Hollywood Reporter.

På herresiden finner vi selvsagt Tom Cruise, aka Ethan Hunt, hvis byrde det blir å redde verden, atter en gang.

ethanhunt

Et annet navn som interessant nok kobles til filmen er Alec Baldwin, som ifølge Deadline ryktes å skulle innta rollen som sjefen for etteretningsbyrået CIA.

Det blir i så fall ikke første gang en Baldwin-karakter har jobbadresse i Langley, Virginia – sånn apropos actionfilmer fra 90-tallet. Vi husker ham fra «The Hunt for Red October» (1990).

Han har visst steget i gradene siden den gang.

https://www.youtube.com/watch?v=crCp1nA-G6M

Også med i «M:I 5» er Jeremy Renner og Simon Pegg.

De gjentar sine roller fra forrige film, Brad Birds «Mission: Impossible – Ghost Protocol» fra 2011.

https://www.youtube.com/watch?v=V0LQnQSrC-g

Det er Christopher McQuarrie som regisserer denne gang. Det var kanskje bare et spørsmål om tid, for dette er en filmskaper som kjenner Tom Cruise godt:

McQuarrie har skrevet «Valkyrie» (2008) og «Edge of Tomorrow» (2014), og både skrevet og regissert «Jack Reacher» (2012). Alle med Cruise i hovedrollen.

Nå som vi er i gang med trivia: Da vi møtte Ethan Hunt for første gang i 1996, var McQuarrie aktuell som forfatteren bak den briljante «The Usual Suspects».

«Mission: Impossible 5» får premiere julen 2015, 19 år etter den første filmen.