Hvor mye trenger man egentlig å vite om en skuespiller man intervjuer før man begynner å stille spørsmål? Ikke så altfor mye.

Jeg har selv skrevet totalt uleselige intervjuer med skuespillere og regissører, fordi jeg har lest meg for mye opp og/eller vært redd for at samtalen ikke skulle flyte godt nok og dermed stilt spørsmål som jeg trodde intervjuobjektet ville like. Klassisk tabbe.

For av og til trenger man bare å møte opp med et kamera og/eller en notatblokk, og spørre: Hvem i helsike er du og hva skjer egentlig her?

Som dette litt søte intervjuet med Bob Odenkirk på settet til «Fargo» i Calgary, utført av en lokal tv-stasjon da serien ble spilt inn der for noen måneder siden.

Det er jo selvfølgelig ikke SÅ rart at en person ikke vet hvem Bob Odenkirk er, hvis man ikke har sett «Breaking Bad» eller «Mr. Show» (noe som tross alt gjelder 98 prosent av verdens befolkning), men forhåpentlig blir trynet hans noe mer eksponert når «Better Call Saul» kommer i november.

better

Når det gjelder «Fargo» får den sin garantert blodsprutende sesongavslutning til uka. For en opptur den serien har vært.

Seriens showrunner Noah Hawley sitter for tiden og klør seg i hodet og tenker på en eventuell sesong to, men det blir i så fall trolig en helt ny serie med nye skuespillere.

Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Bob Odenkirk og de andre har nemlig kun signert for én sesong, og skal vi gjette kommer nok ikke alle til å overleve sesongfinalen uansett.