Amerikanske Ryan Beitz er glad i «Speed». Veldig, veldig glad i «Speed». Faktisk er han så «Speed»-frelst at han nå ønsker å samle inn så mange VHS-kopier av Keanu Reeves-filmen som han klarer under navnet The World Speed Project.

– Folk spør alltid, «kis, hvor mange av disse greiene skal du skaffe deg?» Og jeg svarer «alle, døhhhh», sier Beitz i et intervju med Vice Magazine.

Hvorfor? Er det fordi han nå, 20 år etterpå, ønsker å minne verden om det monumentale øyeblikket da karrierene til Keanu Reeves og Sandra Bullock fikk hver sin propell stukket opp i rumpa fordi de rulla rundt i en løpsk buss?

Nei. Beitz bor i Seattle og fikk ideen et år han trengte julegaver til familien men var blakk.

– Hos en bruktsjappe hadde de seks eksemplarer av «Speed», og jeg tenkte at det ville være gøy å gi alle i familien den samme gaven, til og med meg. Jeg ville se dem åpne dem én etter én og si «ah, «Speed», har vi ikke den allerede?» Og så ville noen andre si, «å, «Speed». Veldig morsomt, Ryan.» Når man hadde gått hele runden ville alle ha fått den samme gaven av meg, og jeg ville kunne fortelle dem alle at jeg elska dem like mye, skjønner du? Bare noe tull.

SpeedVHS2

Imidlertid var det ikke det som skjedde. I stedet innså Beitz at han syntes det var fascinerende å ha så mange eksemplarer av den samme tingen, og da han fant 30 eksemplarer i en annen bruktsjappe var valget gjort.

– Jeg sa, «jeg tar alle». De solgte dem for 11 cent per eksemplar.

Foreløpig er han oppe i 550 «Speed»-kassetter, og drømmen er å ha alle – uten at han ønsker å bruke alt for mye penger på hobbyen sin.

– Om et eksemplar koster mer enn fire dollar, stjeler jeg det.

Dermed har det også falt seg naturlig for Beitz å vende snuten mot kronerullingstjenesten Kickstarter for å finansiere sitt nyeste prosjekt:

SpeedVHS1

Å restaurere en van (allerede full av «Speed»-kassetter) og male den om til å se ut som bussen fra «Speed».

Planen er å kjøre den rundt i USA og vise frem den voksende samlingen.

I Kickstarter-videoen sin fremstår Beitz som den småspeeda lillebroren til The Dude fra «The Big Lebowski».

Han snakker kun med utropstegn og legger entusiastisk ut om alle mulighetene som vil åpne seg med en gang han eier alle VHS-kassettene.

– Et gallerishow! Fylle en husvogn med dem hvor du går inni og veggene er dekka av «Speed»-eksemplarer! Dominobrikker! Dekke bygninger med dem! Bilder fra filmen – du finner dem over alt i husvogna! Du kan begrave noen levende! Bygge en iglo! De kommer til å bli skutt opp i verdensrommet!

Det fortsetter slik en stund.

Kickstarter-sida oppfordrer Beitz alle som vil til å sende ham VHS-kassetter med «Speed» slik at samlingen, og galskapen, sakte men sikkert kan bli komplett.