En ny film fra Roland Emmerich («2012», «Independence Day») er såklart en begivenhet i seg selv. Når filmen i tillegg heter «White House Down», er en actionfilm fra «Die Hard»-skolen og Sony kjøpte rettighetene til manus for tre millioner dollar, er det verdt å stoppe opp.

Nå har filmen også fått sin hovedrolleinnehaver – Channing Tatum, som for alvor er i ferd med å bli en a-listeskuespiller i Hollywood.

Channing Tatum (til høyre) med Jonah Hill i «21 Jump Street»

Du er tilgitt hvis du ikke vet stort om Tatum, men fyren har altså spilt i to av årets største filmer i USA – «The Vow» og «21 Jump Street», og har også hovedrollen i Steven Soderberghs kommende «Magic Mike» (som er løselig basert på Tatums egne erfaringer som mannlig stripper).

I «White House Down» (strålende idiotisk tittel, forresten) spiller han en Secret Service-agent/alenefar som blir nødt til å redde både presidenten og hele nasjonen fra et paramilitært angrep.

Manuset er for øvrig skrevet av James Vanderbilt («The Amazing Spider-Man», «Zodiac»).

Forresten er det et annet spenningsmoment her også, ifølge The Playlist: Relativity Media jobber nemlig med en veldig lik film kalt «White House Taken», med Gerard Butler i hovedrollen.

Hvilken av filmene som kommer først? Det blir et rotterace, men «White House Down» (som vi såklart har mest tro på) kommer i hvert fall november 2013.