Hvilken er tidenes morsomste drittfilm? Eldre lesere vil kanskje holde en knapp på Ed Woods «Plan 9 from Outer Space» eller «Attack of the Killer Tomatoes».

For en yngre generasjon amerikanske komikere og filmelskere er imidlertid svaret på spørsmålet Tommy Wiseaus «The Room» (2003), kalt «the Citizen Kane of bad movies» av Entertainment Weekly.

Aldri hørt om den, sier du? Det planlegger utrolig produktive James Franco å gjøre noe med.

Sammen med kompisene Evan Goldberg og Seth Rogen har han nemlig kjøpt rettighetene til en bok om innspillingen av «The Room», som de planlegger å gjøre film av.

Historien om «The Room» er artig. Filmen ble skrevet og regissert av debutanten Wiseau (som også spiller hovedrollen) – en fyr som åpenbart er totalt ribbet for talent hva filmkunst angår.

Plotthullene i filmen er enorme, karakterer kommer og går uten videre forklaring og skuespillet er fullstendig uten rot i virkeligheten.

Noe som kunne vært tilgivelig, om det ikke var slik at den faktisk kostet voksne 37 millioner kroner å lage. Først og fremst kastet Wiseau bort pengene på dyrt utstyr, skuespillere uten erfaring – og siden han ikke forstod forskjellen på 35mm film og digitalt ble den skutt i to versjoner.

Anmeldelsene av filmen var katastrofale, nær sagt ingen kjøpte billett – men sakte med sikkert begynte «The Room» å få et betydelig kultpublikum.

Tv-kanalen Adult Swim har sendt filmen en rekke ganger på 1. april (som en aprilspøk), «Mad Men»-stjerna Jon Hamm og Patton Oswalt har parodiert den og for to år siden ble den gitt ut på nytt på Blu-ray.

Og i fjor kom skuespiller Greg Sestero, som var Wiseaus bestekompis, med en kritikerrost bok om sine opplevelser på filmsettet kalt «The Disaster Artist: My Life Inside the Room».

Det er den Franco & co. nå har kjøpt rettighetene til.

I boka – som beskrives som en historie om farene ved å slavisk følge sine egne drømmer – forteller Sestero om hvordan Wiseau daglig kom fire timer for seint til innspillingen, glemte replikkene sine (som han selv hadde skrevet) og kom i konflikt med nær sagt hele staben.

James Franco kommer selv til å regissere filmen og spille Tommy Wiseau, mens broren Dave Franco skal spille Sestero. Storebror James skrev forresten en anmeldelse av «The Disaster Artist» i Vice like før jul, og her understreket han at hovedpoenget ved boka ikke var at den gjorde narr av Wiseau.

– I steden er den et strålende portrett av to unge venner som kommer til Los Angeles for å følge drømmene sine, en beretning om hva det er å være et menneske med kreative ambisjoner og det å realisere drømmen gjennom en kunstform som like mye er en business, skrev han.

Tommy Wiseau har i dag sin egen webserie, og insisterer (uten å bli trodd) på at «The Room» var en svart komedie som var dårlig med vilje.