MGP-sirkuset er godt i gang, hvilket utgjør en alvorlig sanselig belastning for oss alle. I kveld kl. 19.55 er det klart for delfinale fra Florø.

Slik som det er nå er man nødt til å enten overse hele konseptet eller omfavne det på godt og vondt, og finne fram patrioten i seg.

Jeg går noe motvillig, men ganske bestemt for den siste varianten. Det som imidlertid gjør dette litt tungt og kjipt er at jeg ikke ser noen kandidater med potensial til å sanke stemmer ute i Europa (eller hva enn man skal kalle Aserbajdsjan). Jeg vil gjerne at Norge vinner hele greia når jeg først har bestemt meg for å følge med, men når Plumbo går videre fra sin delfinale ser det jo relativt kølsvart ut med tanke på seier.

Hvorfor lærer vi ingenting av historien? Hvorfor er det ingen som kontakter Rolf Løvland?

Han har jo funnet oppskriften på hvordan man vinner MGP. Han har sågar gjort det to ganger! En vanvittig prestasjon. Så hvilke grep var det egentlig Løvland tok?

Første gang, med Bobbysocks, gjorde han en enkel dansbandspastisj. Det funket vel og bra i debuten – men Løvland trengte å perfeksjonere strategien. Han trengte et grep som ville sikre ham seieren også i comebacket i 1995.

Tyveri viste seg å være svaret.

Husk, dette var på en tid hvor irsk kultur og musikk var greia. Irland vant tilsynelatende hver eneste MGP-finale og riverdance red den vestlige verden som en mare. Rolf’ern noterte seg dette. Med krøllefilolinist Fiollurnalla O’Riodrialligan i spissen og noen andre rotekte folkemusikkraringer i ryggen skulle Secret Garden fronte hans andre bidrag.

Nå trengte han en låt, og hva var vel da tryggere en å stjele en skikkelig kjent en? En som alle kunne fra før, men som ingen ville gjenkjenne i irsk forpakning. Etter litt basic researcharbeid falt han ned på at folkemusikkversjonen av Rocky Theme ville være det ultimate. Briljant!

Her har jeg laget en liten mash-up for å illustrere hvor snedig det hele er gjort:

Det er altså på tide at noen foretar en analyse av hva som beveger seg i Europa for tiden og, pakker inn en gammel slager i en sådan drakt. Hvis jeg skulle melde meg på MGP for eksempel så…

Vent nå litt!