Vi er i Norge. Vi får se naturbilder som fotografene har vært og tatt som de bruker som innklippsbilder i serien «Den siste viking».

1

Oooooog SÅ er vi i gang. Tro det eller ei, men May Britt er rasende. Denne gangen dog ikke på mennesker. Hun er rasende på sauene.

2

Men hvorfor det?, spør du sikkert. Har sauene «backstabba» henne? Har de ikke tatt sin del av arbeidsmengden i leiren? Nei, grunnen hennes er følgende: «Alle bare går og sier bæ».

Finnes det noen skapninger May Britt ikke kan bli sinna på? Jeg lurer oppriktig. Kan hun for eksempel bli sint på nyfødte babyer?

4

Eller hva med plankton?

5

Klarer hun å bli rasende på en lampe? For denne kvinnen er ingenting umulig.

6

Irmelin, som egentlig er ganske smud, sier det er vanskelig å stå opp. Jeg skal gi deg grunn til å stå opp, jeg, hehe. Jeg trenger hjelp med selvangivelsen 🙁

7

«Good mauning, beautiful ladies», roper Håkon og gestalter den håpløse, men akk så elskverdige karakteren Officer Crabtree fra ”Allo allo”.

«I en styrkeøvelse, er det den sterkeste som vinner», deduserer Håkon seg fram til. Jeg vil si meg enig i det fordi det virker logisk.

9

Andreas Viking står og spiser ut av tupperware. Altså, den siste Viking har fått mye kritikk for bruken av moderne klær. Selv synes jeg ikke det er SÅ irriterende, faktiske vikingklær ville jo blitt råtne i lengden, men kan de ikke i det minste spise ut av gammeldagse boller. Commooon.

10

Leirene skal møtes til kamp.

11a

11b

Rambukken til drakene ser ut som den kunne spist opp rambukken til ravnene og fortsatt ha plass i magen til en sånn deilig Oreo Dreamcake som alle jenter mellom 14 og 21 har som favorittkake.

12

OMSIDER får ravnene Erika tilbake.

13

Nå kan de endelig ha noen å snakke om Taylor Swift og leketøysserien «Bratz» med.

14

Men Mats synes faktisk det er kult å ha henne hjemme igjen. «Hyggelig å ha noen å snakke skjit med», sier han. Hva slags «skjit» kan det være snakk om? Her følger en samtale med «skjitsnakk» mellom Mats og Erika:

Mats: Hei, Erika.

Erika: Heiiiii, Mats 🙂

Mats: Vi eksisterer.

Erika: Jaaaaaa 🙂

Mats: Hva spiste du til frokost i dag?

Erika: Havreeeee 🙂

Mats: Godt. Jeg finner deg tiltrekkende, forresten.

Erika: Jeg er opptaaaaatt 🙂

Mats: Det er frustrerende for meg å vite.

Erika: Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 🙂

Konkurransen i dag går ut på å bryte seg gjennom en rekke dører med rambukken, få den over et hinder og klatre opp en vegg for å ta ned flagget til det andre laget.

15

Erika kan endelig være den mest interessante personen i en sosial setting fordi hun har info om drakene som ravnene faktisk trenger.

16

Så diskuterer de strategi. «Det e nesten så e bare gir faen i heile konkurransen», sier Nejra plutselig. Grunnen? Hun ble avbrutt av Mats på et tidspunkt.

17

Til og med May Britt blir nå irritert på Nejra. BRA, May Britt! For første gang er det en bittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebittebitteliten flik av meg som ikke hater deg. Hehe, se så mange «bitte» jeg brukte for å understreke poenget mitt.

Så begynner konkurransen. De ligger nokså jevnt, men ravnene tuller det til igjen, mye på grunn av Nejra som snubler.

18

Laget bare fortsetter å synke ned i realitygjørma. Det er en svakhet ved lagbaserte realityserier (à la Robinson) at det kan bli veldig skjevt mellom dem. Håper de bryter opp lagene snart så det blir alle mot alle.

Jeg håpet å være høvding litt lengre, sier Thorbjørn. Her kommer dagens grammatikkleksjon: lengre er et gradsadverb, ikke et tidsadverb. Ordet han leter etter er «lenger». Nå som jeg har påpekt dette, liker dere meg sikkert enda bedre enn før.

20

Nejra har skadet foten sin ordentlig. May Britt sitter og prøver å trøste henne ved å fortelle om negative ting til Nejra, som tross alt er det beste hun vet. Tipper at Nejras lørdagsgodt som liten var en skål med små, sammenrullede lapper der det stod «Livet er dritt», «Folk suger så jævlig» og «lykke er det verste som finnes».

21

«Hadde ikke Adam stukket der Eva hadde sprukket, hadde ikke vi sittet her og drukket», deklamerer Andreas. Om ikke lenge kommer han med diktsamlingen «Russekort-tekster for små og store» der man også får servert godbitene «Bedre å drukne sine sorger enn å lære dem å svømme» og «Moral er som en kjemisk forbindelse, den løser seg opp i alkohol».

22

Håkon føler det egentlig er han som er høvding fordi Andreas alltid spør ham om lov før han gir ordre. Litt som rådgiveren til kongen i «Ringenes Herre – To tårn» bare at Håkon har et bedre utseende.

23

De diskuterer med Thorbjørn hvorfor det er så mye bedre stemning hos drakene enn hos ravnene. Andreas tror det er fordi når man taper og må stemme ut folk, så blir det gradvis dårligere stemning, og ravnene har tapt tre ganger på rad. Aleksander, den smarteste rundt bålet*, mener det handler utelukkende om at drakene er bra folk

(*jeg mener det motsatte av det som står)

24

Håkon roper til Thorbjørn at han må vaske tissen sin før han får bade i stampen. Slapp av, Håkon, gonoré smitter ikke via badevann.

25

Thorbjørns førsteinntrykk av drakene er at de har høy «patchi-faktor».

Patchi er et libanesisk sjokolademerke som ble stiftet i 1974. De har over 140 utsalgssteder i 29 land, og er det suverent største sjokolademerket i Midtøsten. Kult å se at drakene trykker det til sitt bryst, vi trenger litt mangfold i dette pottitlandet.

27

Apropos libanesiske tradisjoner, Håkon ønsker Alexander velkommen ved hjelp av tissen sin.

28

Per sitter og konfererer med Nejra om å få ut Mats eller Erika. Shame on you, Per. Du må skjønne at selv om Erika er svakere fysisk enn de to drittdamene, så er de begge giftige for laget. Du vet bedre, Per.

29

Mats ønsker å møte Nejra i kamp fordi han vet han kan slå henne. Begynner å få sansen for han der, faktisk. Ja, han er en besserwisser, men faen heller, det er jeg også. Men jeg har faktisk en grunn til det, siden jeg eier en høy hest som jeg rir på til jobb hver dag.

30

«Jeg føler alle her vil ha meg ut», sier Erika. Hun er virkelig som Khaleesi fra tidlig i sesong 1, før hun får selvtillit og innser sine egne styrker. Ikke at jeg tror Erika er immun mot ild, altså. Kanskje immun mot karisma.

31

«Det største problemet er at man blir glad i alle», sier Per og det vanntro ansiktsuttrykket til Mats når han hører det sier mer enn femten tusen detaljerte kalligrafitegninger.

32

Det skal stemmes. Som vi har sett opp gjennom episoden, var det nødt til å bli Mats og Erika i episoden. MEN så kommer endelig en twist! Trond Espen Seim forteller at Helene fortsatt har sverdet og dolken sin igjen, så de kan brukes. OG Mats og Erika får stemme først.

33

ENDELIG merker vi noe til at produsenten prøver å styre hvem som skal ut, på akkurat samme måte som man ser i Paradise hver eneste uke. De har nok skjønt at om både Nejra og May Britt får fortsette i tospann, vil ravnene måtte gjennom omfattende psykiaterhjelp ved hjemkomst. Sånt kan fort komme opp mot 1000-1500 kroner timen om det gjøres privat (offentlig vil ventetiden være betraktelig lenger og da kan skaden allerede være skjedd). Det avhenger også av hvor store kostander psykiateren bruker på å holde rommet sitt klinisk hvitt til enhver tid.

34

Mats og Nejra skal ut i Holmgang. KOM IGJEN MATS! GLEM ALLE DE KJIPE TINGENE JEG HAR SKREVET OM DEG!

35

Konkurransen er som følger: De skal holde to bålpanner oppe ved hjelp av tau. Den som først mister én eller begge, er ute.

36

De setter i gang og jeg tenker at dette kommer til å ta tid. Men så skjer det. Nejra slipper tauene.

37

Å herregud. Å ja. Å herregud. Denne følelsen er så forløsende. Det føles som da keiseren i «Star Wars» ble kastet ned sjakten av Darth Vader. Som da Scar i «Løvenes Konge» ble spist av sine egne hyener. Som da Pol Pot i en alder av 69 år døde av naturlige årsaker mens han ble holdt i husarrest i 1998. Stort.

38

«Du må kose deg», sier Nejra til May Britt. Vennskapet vil bli stående som et av de mest ikoniske i tv-historien. Og jeg er helt sikker på at de kommer til å holde kontakten etter serien er ferdig. Kanskje de begge får jobb som rådgivere til president Assad i Syria. Jeg heier på dere i hvert fall:)