Nils vekker folk mens han har på seg noe som ser ut som en turban som har mistet all livsglede.

1

«E du litt morragretten», spør Anne Andreas. Andreas svarer at han nok er sånn «LITT» morgengretten. Han legger vekt på ordet «LITT» fordi han mener det ironisk, han er nemlig ikke LITT morragretten, han er veldig morragretten.

Dette programmet burde jo hett Den siste ironiker, så godt som disse folka behersker humorformen.

2

Andreas sier til kamera at en seier ville vært godt for laget. Her er han faktisk ikke ironisk. Sannheten er jo at historisk sett har seiere vært mye mer fordelaktige enn tap.

Bare se på første verdenskrig, der Storbritannia og Frankrike påtvang de tapende partene, Tyskland og Østerrike/Ungarn, en masse sanksjoner gjennom Versailles-traktaten, sanksjoner som skulle føre til at Tyskland gikk inn i en økonomisk grop som etter hvert skulle lede landet inn i andre verdenskrig.

Hvem som var katalysatoren for dette, spør du? En «liten» mann ved navn Adolf Hitler…

3

Hos Ravnene møter vi Torbjørn som sier han er redd for å miste Mari mens han grer håret sitt sammen med noen sauer.

4

Mats sier han går inn for å tape siden de trenger lederskifte. Moro om begge lag går inn for å tape. Det kan bli sabla lættis TV.

5

Vikingene møtes til kamp. Jeg har ingen vits på akkurat dette, så bare les videre.

6

Håkon blir sendt tilbake til Drakene og han tar en skål mjød sammen med Mari og Doktor Reveskjerf.

7

Trond sier at Drakenes skilt er godkjent, men at Ravnene har skrevet en setning som omhandler skipstypen bark, en skipstype som ikke fantes under vikingtiden. HATER når jeg går på den blemma der.

En gang jeg var på byen sa jeg følgende til en dame jeg prøvde å sjekke opp: «Halla, visste du at vikingene blant annet brukte skipstypen bark?». Også svarte hun «de gjorde ikke det, din jævla idiot, nå vil jeg i HVERT fall ikke ligge med deg».

Uansett, denne tabben fører til at Drakene bare trenger å oversette fem setninger i stedet for seks.

8

Per sier på sitt leshpete vis at «Vi e ønderdågsh (underdogs) i dag oshhhå (også)».

Andreas sier de er «rævkjørt hvis Håkon sier setningene», og innfører dermed et kjent og kjært Paradise-begrep i Den siste viking. Gleder meg til Nejra begynner å bruke «spumpe» utover i sesongen.

9

I mellomtiden står Håkon og forteller Drakene noen av setningene til det andre laget, hehehehe. My man.

10

Nejra sier de har planer om å tape med vilje for å få vekk Mari. Hvis jeg var i omgangskrets med deg, Nejra, ville jeg tapt i absolutt alt jeg foretok meg hver eneste dag om det betydde at jeg ikke måtte se trynet ditt.

Så begynner konkurransen. Drakene gjør det mye bedre, seff. Særlig siden Mats prøver å føkke det opp. På et tidspunkt sier han «Rimfaks når til nattas mål» i stedet for «Rimfaks rår til nattas mål», og alt blir bare rot for Mari.

Se så slu han er her. Som en slags Loke med luen til en 12 år gammel gutt fra Holmlia.

11

Drakene vinner og blir så jævlig glad, ass. Det er fordi seire er bedre enn tap, jamfør hva Drake-Andreas kunne røpe for oss i stad.

12

«Se alle setningene på TVNorge.no» står det så på skjermen.

TVNorge, jeg er veldig glad i dere for å ha laget dette programmet, men det der er kanskje den minst fristende Sosiale medier-oppfordringen jeg noensinne har sett.

13

Per sier han vanligvis vil gå inn for å vinne, men ikke denne gangen. På dette bildet ser han ut som en sånn skrullete transvestitt fra en romantisk komedie fra 80-tallet.

Sorry for at jeg tok screenshot akkurat der, Per hehe.

14

Thorbjørn og Mari klemmer som faen og hvis du legger øret tett inntil TV-skjermen kan du høre lyden av «boinggggg» i buksa hans.

15

Nils beholder høvdingmakten en uke til. Å jøje meg. Dette kan bli røft.

16

Mari mister høvdingstatusen sin og blir trell. May Britt sitter og sier no piss om Mari. «Hun har behov for å vinne og å være sterk», blant annet.

Det går vel strengt tatt for alle som er med, inkludert deg, din forbanna fis.

17

Nils smiler fra øre til øre, for han vet han snart skal få drikke alkohol, og da vil han endelig kunne si helt sinnssvake utsagn og faktisk ha noe å skylle på.

18

Håkon sier han skal passe på Mari for Thorbjørn. Vi vet jo alle hva det betyr i Håkons ordbok.

19

20

«La galskapen seire», roper Håkon. Men hvis galskapen seirer, så vil jo Nils få lov til å flå alle sammen levende og bruke huden deres som penisslire.

Trekk det tilbake fort, Håkon!

21

Nils ber om ordet og sier så at han vil velge ny følgesvenn. Alex har ikke vært så god en følgesvenn som han hadde håpet på. «Takk det samme», svarer Alex.

«Jeg er ikke så sikker på om du mener det», svarer Nils, uten å helt forstå hvorfor Alex ikke lenger liker ham. Sånn helt uavhengig av dette, legger jeg her ut definisjonen på aspergers fra Wikipedia.

21,5

22

Nils velger så Andreas som ny følgesvenn. Alex sier så at hvis han skal ha en følgesvenn må kommunikasjonen fungere bedre. Nå er stemningen i Drake-leiren så fucka at noe drøyt er nødt til å skje.

Hehe. Tenk om Drake-leiren er oppkalt etter hiphop-artisten Drake, a. Det ville vært sykt rart. Drøyt absurd, liksom.

Anyways, ravnene må nominere to til Holmgang.

May Britt og Nejra sitter og gjør de to tingene de liker best: 1) Snakke dritt om Mari og 2) Være så usympatiske kjerringer at jeg må ta Macbooken min til reperasjon i morgen for å fjerne lukten av kjip kjerring som sitter i tastaturet etter å ha stavet navnene deres så ofte.

23

Helene snakker FOR ALLER FØRSTE GANG I SERIEN NOENSINNE og sier hun håper Nejra ryker. KJEMPEstart, Helene!

Fortsett sånn og du vil bli en «fan favourite». Neida, selvfølgelig har du ikke potensial til å bli husket for denne serien.

24

«Der e noge i drikkevannet som gjør oss galne», sier Håkon og sikter til at det de drikker inneholder giftstoffet «alkohol».

Grunnen til at han påpeker dette, er at alkohol har en euforiserende påvirkning på dem som drikker det og i store mengder kan det føre til beruselse.

25

Så skjer det plutselig noe sjukt fucka. Som nevnt er jo stemningen helt på bånn, og når du blander inn nevnte «alkohol» så måtte jo noe skje.

Dessverre var ikke kameraer tilstedet da dette skjedde, men deltakerne forteller at Nils sent på festen gikk til angrep på Alex. Oi. Ai ai ai.

26

27

«Da du fortsatte å være respektløs og frekk, så ble det litt harde tak», sier Nils til sitt forsvar.

Men Alex tar ikke unnskyldningen til seg og man merker at nå har laget vendt seg mot Nils 100 prosent. Dette lover ikke godt.

28

Laget sender Nils unna så de kan prate om hva som skjedde. Jeg frykter hva som vil skje nå. Ikke la det skje.

Please, TV-guden Hyrrokkin, ikke la dette skje.

Helena har sitt første intervju i kamera noensinne. Jeg husker ikke hva hun sa, og gidder ikke gå tilbake og finne det da det garantert ikke har så mye å si.

Trond Espen har vått hår og minner oss på at en hårvåt Trond Espen Seim faktisk er tretti ganger mer opphissende enn en vårkåt Triana Iglesias, selv for oss heterogutta.

Jeg lover, jeg er hetero, ass. HEI, seriøst, jeg mener det. Er så faen meg hetero, ass.

31

Så røper Trond hvem som ryker. NEI. MEN I HELVETE DA. NEI! Hva faen er det som skjer? Nejra får faktisk de andre til å stemme på Helena og Andreas. HVORDAN fikk en sånn kvinne påvirkningskraft?

Hun er jo som en blanding mellom Cruella de Ville og en pose med promp.

32

Helenas taktikk (prøve å få de andre til å tro at du er en slags luftspeiling som ikke egentlig eksisterer) funket altså dårlig.

33

Holmgangen går ut på å bruke «Tors hammer». De skal begge holde noen tau som er bundet fast i noen trehammere over hodet.

Den som først mister den i bakken er ute. Bør da være grei skuring for en kraftig kar. Men samtidig, kanskje Helene ikke bare skjuler 100 prosent av sin personlighet, men også 200 prosent av sine helt fucka store triceps.

34

Andreas sier han vil tråkke over lik for å komme seg videre. Det trenger du ikke, det holder i massevis at du vinner denne konkurransen, det ville vært kjempeunødvendig om du i tillegg drepte Helene.

Du ville blitt kasta ut og ikke minst ville du ha måttet sone en dom for forsettelig drap. Det er ikke verdt det, mann. Bare vinn konkurransen.

Det gjør han ikke. Andreas mister taket og ser ut til å spontant begynne å nesten-gråte.

35

Så konfronterer Trond Espen Seim Nils med hva som har skjedd. Nils forklarer at han hadde tenkt å dra den 1500 år gamle vitsen «Drikk ølet før den dovna, kyss møya før hu sovna», men ikke fikk sagt det ferdig.

Han gikk altså til angrep fordi han ikke fikk fortalt punchen i en vits. Kjenner til følelsen.

36

Nejra og May Britt sitter og sier «WOOAH» til alt Nils svarer som om de var gjester hos Jerry Springer.

37

Nils prøver å gjøre alt godt igjen med gruppa ved å si «dere ser på meg som en trussel for jeg er den eneste ekte vikingen tydeligvis».

Kom igjen Nils, si ett eller annet forsonende som får deg til å virke tilregnelig, HVA som helst!

38

Men nei. Følgende setning kommer nemlig fra Nils, og jeg ber dere se bort om dere har sarte sjeler:

«Hadde dette vært vikingtida så hadde’n vel dingla, tenker jeg».

39

Reaksjonen til Trond sier alt. Men folkens, hva mener han egentlig med det? Mener han at han har lyst til å henge Alex?

Seriøst, kan noen av dere forklare om han faktisk sier noe så drøyt som jeg tror han sier? Hjelp, der ble jeg oppriktig redd.

40

«Folk er redde for å sove i samme rom som deg, Nils», sier så Trond.

«Hvis jeg hadde villet kunne jeg skada ham, men det var bare en markering», svarer Nils og fortsetter å grave sin egen grav så dypt at han går gjennom hele jorda, ut på andre siden, og fortsetter å grave seg videre ut i universet og stopper ikke før han er i Andromeda-galaksen, 2,5 millioner lysår fra jorda.

41

Nils må dra hjem. Han tar av seg skinnlua.

«You don’t hate the player, you hate the fucking game, og det sier jeg bare fordi du er en jævlig kul kar» sier Alex til Nils. Også griner han.

42

Og så. Nils drar. Å nei. Nils drar. Nei. Nei nei nei neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei.

Helvete, ass. En av tidenes aller beste realitykarakterer drar og kommer aldri tilbake. Dette er ikke Paradise, han dukker ikke plutselig opp igjen i en svær bløtkake, han kommer ikke ridende inn på et esel kledd ut som Jesus, han er borte fra norske tv-skjermer.

Noen må gi denne mannen et program SPOREN STREKS.

43

«Lilya, jeg elsker deg. Nå kommer jeg snart hjem», sier Nils i kamera. Det er vakkert sagt og jeg får faktisk klump i halsen for første gang denne sesongen.

Men når han sier det der, glemmer han at dette programmet har tatt nesten et halvt år å klippe, så denne beskjeden kommer i overkant sent frem til henne.

44

Andreas får bli og sier han nå skal virkelig gønne på og ingenting skal stoppe ham. Det stemmer vel det. Nei, vent nå litt, vi må ikke glemme at han kan bli stemt ut igjen dritlett.

45

Og det var det.

Å huff a meg, dere. Hva er det som har skjedd. Hvorfor kunne du ikke bare holdt deg i (det brune) skinnet bittelitt til, Nils? Hver eneste ting han gjorde hadde så høy realityunderholdningsverdi at jeg tviler på vi vil se hans like på mange år.

Men fytte fankern, folkens, dette programmet leverer bare mer og mer og mer. Håper flere begynner å se på det, for dette er braaaaa saker.

Til ære for Nils skal jeg i morgen farge skjegget mitt hvitt og gå rundt og proklamere at jeg digger «black and white og mørkhudede mennesker».

Du vil bli savna, din gærne, fantastiske gærning.