May Britt og Nejra er irriterte på Helene som stemte på dem under nominasjonen. «Når noen ser deg rett inn i øynene og så lyver du, da mister jeg respekten for den personen totalt», sier Nejra. Jeg mister respekten for deg hver gang du puster, Nejra.

1

Stian, en av verdens eldste vikinger, sender av gårde en pil.

2

Ravnene skal utnevne ny høvding. Mari har fått det ansvaret. Hun lar det bli Thorbjørn, siden hun vil legge inn aksjer til de møtes igjen på date på puben «Edvarts pub» i Fredrikstad. Der vil Thorbjørn spandere tre, fire øl på henne og de vil kalle ølet for «mjød». Dette vil de le godt av.

3

Slaget denne uken skal handle om å lage en rambukk. Ravnene blir helt sykt gira over oppgaven.

4

«Jeg tror de rå musklene våres slår Paradise Hotel-musklene dems», smiler Thorbjørn. Hvordan visste han om Paradise Hotel? Jeg trodde dette skulle være fra vikingtiden. Her er det noe muffens, TvNorge.

5

Snille, snille Erika plukker blåbæææææær 🙂

6

I et forsøk på å si noe kjempeinteressant, sier hun at uken som trell har vært både opp og ned. Fantastisk informasjon!

7

Andreas sier til Aleksander at han ikke har lyst til å ha med jenter på laget siden rambukker er tunge. Aleksander går så til Anne og prøver å fremstå sympatisk ved å si til henne at det er så sykt teit at Andreas ikke vil ha med jenter. Aleks begynner å gå med biiiittelitt på nervene, men bare fordi han er så irriterende som menneske.

8

Helene føler seg frosset ut etter nominasjonen forrige episode. «Jeg er egentlig dritt lei hele gruppa», sier hun. Når jeg tenker over det så er det egentlig ganske drøyt å tenke på hvor kjipt Ravnene må ha det der. De er tomme for mat, spiser kun havregrøt, de liker egentlig ingen, de har May Britt og Nejra rundt seg konstant OG de må være med på konkurranser som krever lagsamarbeid.

9

Mats blir med Nejra ut for å fiske. Ååå, kanskje han skal gjøre med henne som Vito Corleone gjorde med Fredo i Gudfaren 2 i den båtscenen, tenker jeg for meg selv og aner et lys i enden av tunnelen.

10a

 

10b

Hilde sier hun ikke vil være med i hirden fordi hun ikke vil få fire armringer og dermed bli ansett som en «trussel» av de andre. Hun og Håkon finner ut at de gjerne må tape for da mister Andreas høvdingstatusen og de kan sende Irmelin og Andreas Viking i holmgang.

12

Håkon begynner en valgkampanje der han får alle til å stemme på Andreas Viking hvis det blir holmgang. Til Andreas sier han at alle skal stemme på Alexander. Han er jo den eneste der inne som egentlig «spiller spillet», både taktisk og seksuelt. Kan ikke skjønne noe annet enn at Håkon skal vinne dette.

13

«Eg har ein fot i gravå, men ei tå i kver alianse», sier Håkon. Går det fysisk an, da? Det må jo bety at mens den ene foten er i graven, så har den foten som ikke er i graven en tå i hver allianse, og da må han nødvendigvis sprike VELDIG mye med tærne for å få det til. Absurd.

14a

14b

Gutta trener på rambukken mens damene ser på og får bennern.

15

«Det gjør ikke VONDT å se på», sier Hilde, og bruker den klassiske humorformen underdrivelse.

16

Hos ravnene er det sååååååå kjip stemning.

17a

Minst like dårlig stemning var det inni bunkeren til Hitler mot slutten av april 1945. Krigen hadde rast i seks år, millioner av mennesker, mange sivile, var gått med, men omsider hadde de allierte klart å presse nazistene opp i et hjørne.

17b

Med ingen annen utvei enn selvmord, så Hitler sin frøken Eva Braun inn i øynene før de simultant la giftpillene inn i munnen. Få sekunder senere lå de begge døde på gulvet. En tyrann var borte. En nasjon var fri. En hel verden jublet i kor.

Faen ta deg, Adolf Hitler.

18

Nejra konfronterer Helene med at hun backstabbet henne og May Britt.

«Hadde eg vært deg hadde eg nesten vært flau», sier Nejra til henne.

«Eg har aldri hatt noko personlig mot deg bortsett fra at eg har tenkt at du har vært litt kjedelig og sånn». Jeg begynner snart å gå tom for negative ting å si om Nejra, og jeg ser på meg selv som en «kreativ dude». Har dere noen kule, negative setninger jeg kan bruke?

20

Ravnene har laget ferdig sin rambukk.

21a

Den ser ikke like fet ut som den til Drakene, og jeg VET hvordan en rambukk skal se ut. Jeg bygget min første rambukk som 12-åring og brukte den til å bryte opp døren til jentedusjen på Majorstua skole. Hvorfor jeg gjorde det? Jeg vokste opp på 90-tallet, en tid det var umulig å få tak i pornografi online med mindre faren din var IT-professor og lot deg gå inn på www.rotten.com for å lære om internett. Derfor måtte man bryte opp døren i jentegarderoben og håpe man fikk en liten «titt» (jeg var 12 år, da er det lov, slapp av).

21b

Helena har forsvunnet. Den jenta tar så liten plass at jeg vedder på det gikk fem timer før noen merket noe som helst.

22

Men kamerateamet vet hvor hun er, for hun sitter jo på en stein alene. Hun griner. Jeg vedder på at kameramannen som oppdaget henne var sånn «å nei, hun sitter alene og gråter, håper ikke jeg må snakke med henne, vi har ingenting felles».

23

Per kommer til henne. Han seiler opp som den mest sympatiske her inne.

24

Vi drar til Drakeleiren, som klipperne har valgt å fargelegge i deilige, varme, lyse farger så vi skal skjønne hvor godt de har det i forhold til ravnene. Husk at disse leirene ligger 200 meter fra hverandre, det kan ikke regne på ravnene og ikke på drakene.

25

Erika viser fram kjæresten sin mens hun bruker klassisk intetsigende kosestemme. Alle skal se på. Det føles litt som i Band of Brothers, når en av gutta har fått brev fra dama også skal alle si ”eeeey, Johnny got a picture from his gal back home, hey Johnny, give us a look at the good stuff!”. Tar dere den referansen? Hvis dere ikke tar den, gir ikke dette avsnittet noen mening.

26

Håkon og Hilde kliner, og jeg knepper opp buksesmekken. Her skal det onaneres. Snakkes om tre minutter.

27

Sånn, nå er jeg tilbake.

28

I ukens vikingleik skal vikingene holde oversikt over hva som ligger under noen skjold. Hver deltaker får snu to skjold, og om de er like får de poeng. Den som har flest poeng til slutt vinner.

29

Anne og Håkon gjør det godt. Hos ravnene står det mellom May Britt og Per.

30

«Siden det ble uavgjort mellom May Britt og Per, velger jeg den som skal få armringen og være med i hirden hirden», sier Thorbjørn.

Thorbjørn lider sannsynligvis av en sykdom som heter «Farnsleys syndrome». De som lider av dette, har en tendens til å gjenta det siste ordet i alle setninger. Etter hvert får man også problemer med kraftig flatulens.

Håkon vinner hos Drakene, Per hos Ravnene.

33

Helene er deprimert igjen. Hun sier hun har lyst til å trekke seg. Alle i leiren respekterer det selvfølgelig.

34

Nei, vent. Jeg glemmer at mobbe-Nejra er en av dem og hun vil gjerne at Helene skal bli en dag til sånn at Helene kan ta plassen til noen hvis en av dem blir stemt ut. Nejra er 50% av grunnen til at Helene vil dra, men skjønner det ikke fordi hun tross alt er Nejra Dritvik.

35

Helene blir tvunget av tv-teamet til å lyve og si «det har vært flott å bli kjent med alle i leiren».

36

Per sier han håper Nejra og May Britt nå innser hvordan oppførselen deres påvirker de andre.

37

Klipp til Nejra.

38

Hun sier at hun egentlig ikke har merket noe til Helene, så det at hun drar betyr bare «mer mat på oss andre». Din jævla bæsj.