I dag er det premiere på to svære realityserier. Den ene heter «Paradise Hotel» og er en slags «levende legende» hva gjelder realityserier. Den andre er splitter ny. Kan dere gjette hva den heter? Sjekk overskriften for hint.

«Den siste viking» er svaret.

Denne satsningen har blitt hypet lenge, særlig innad i bransjen. Den er svindyr, veldig ambisiøs, men best av alt – den er helnorsk. Jeg har nå sett første episode og i tilfelle du lurer på om denne serien er verdt å følge med på og ikke gidder vente til konklusjonen nederst i saken: JA. Ja ja ja. JA ja JA.

Dette er så bra tv. Så sjekk det ut. Nok skryt, nå skal jeg recappe episoden.

Det hele starter med at stemmen til Trond Espen Seim, også kjent som Norges Beste Stemme, setter stemningen. «Norge – 1000 år etter vikingtiden».

1

Vi ser klassiske stockbilder av det moderne mennesket, folk som spiser is, snakker i fremtidstelefoner (mobiltelefoner?), og som triller barna sine rundt i futuristiske plastvogner. Hva har skjedd med oss? Hvor ble vikingene av?, spør han.

Sannheten er selvfølgelig at vikingene ble borte da det danske Nordsjøveldet gikk i oppløsning og at den militære makten i Norge ble vendt fra ytre ekspansjon til indre borgerkrig etter 1130, men det er ikke dette «Den Siste Viking» skal handle om. Heldigvis.2

Trond Espen fører oss nemlig 1000 år tilbake i tid.

Vi flyr baklengs nedover Oslofjorden og ender plutselig opp i Vikingland. Vi får se helt fuckings nydelige naturbilder som kunne vært tatt rett ut av National Geographic, og det er nå jeg kjenner første spor av «gausehud», som vikingene kalte det.

3

5

Så ser vi båtene, fylt opp av deilige, deilige deltakere. De er totalt 18 stykker som skal kjempe mot hverandre, og for øyeblikket ror de hver sin båt. Er det dette som blir lagene?, tenker jeg for meg selv.

Kul tanke, Hasse, tenker jeg også.

Så ser vi endelig Doktor Kul. Sjølveste Trond Espen Seim står oppå knausen og ser utover vannet der deltakerne ror. Og jeg tenker at herregud, TvNorge, dette er storslått.

Det er fett laget.

6

Trond forteller at det er han som er «Goden». Goden er norrønt for «reality-programleder».

Neida, det betyr «gudenes talerør på jorden», seff. Også tar han og gjør en av mine store guttedrømmer, nemlig å blåse i et svært horn, og dét ikke i overført betydning.

7

Han forklarer så at deltakerne er delt inn i «Ravnefolket» og «Drakefolket» og at de fra nå av skal leve som vikingene gjorde – nemlig ved å lage mat på det de finner, hogge sin egen ved og bli fulgt av et tv-team.

8

Vi får se en kjapp teaser for sesongen, og det ser ut som det er mye spennende som skal Å HEISANN, NOEN KLINER I EN SENG.

9

Dette liker jeg. Dette liker du også, regner jeg med.

Med en liten halvkram en i buksa ser jeg videre og mye spennende ser ut til å være i vente. Krangling, rød gugge i ansiktet, lagkonkurranser, krangling, anklagelser og SVERDKAMP! Hey!

10

Det er fett. Jeg lurer på om noen kommer til å dø i disse kampene. Sikkert ikke, det ville vel TvNorge tenke var «for drøyt for TV». Men hadde dette tv-programmet blitt laget under vikingtiden, ville vi sett ekte hoder rulle innen 30 sekunder, jeg kødder ikke. Ja ja.

Men alt i alt virker teaseren veldig, veldig lovende. Jeg gleder meg.

Så kommer vignetten. Den er ganske tydelig inspirert av Game of Thrones, og det er jo ikke det verste man kan inspireres av.

11

Hovedbilde

Alt i alt ganske ok vignett.

Deltakerne ror innover mot kai, og vi hører stemmen til en som tydeligvis liker å ta kontroll så kjapt som mulig, for han roper «ååå hold takten, ååå hold takten».

13

Så får vi endelig høre deltakerne preike.

De sier no greier om forventinger og at det vil bli hardt og greier. Og så får vi se den første «synken» (intervju til kamera). Og det er med en dude jeg bare VET kommer til å bli en svær snakkis i år. Bare se på ham.

14

Det første han sier er at han «har mindre frykt enn de aller, aller fleste». Det lover godt. Kanskje han dreper eller sårer noen på ekte. Vi får se.

Så møter vi en dude som HETER Viking! Nydelig casting, TvNorge og Monster Entertainment.

15

Han påpeker for øvrig selv at om han ikke vinner så er han fortsatt viking. Dette er fordi han heter Viking, som jeg nevnte i stad.

Så møter vi May Britt som nærmer seg 50. Sweet. Gjett om Nils er hypp på å smyge sin ormen lange, nei, uff, jeg må gi meg. Hvis jeg legger lista der, så blir dette en vond vår for meg.

16

Stian ser ut som en koselig dude som trives i the «friend zone».

17

Han leser Snorres kongesagaer og kan røpe at han leser mye på do. Hehehehe. Det er gøy når folk sier noe med do, seriøst.

Jeg leser for tiden «Ulysses» på do, for øvrig. Bare pass på å ta med boka ut etterpå, ellers begynner sidene å lukte drit.

Å heisann! Nå snakker vi. Også veldig god casting, TvNorge. Hun er blogger, hihi.

18

Trond erklærer tinget for åpnet og forklarer reglene.

19

De er delt inn i ravnene og drakene, de er fiender og de skal møtes hver uke til et slag. De som taper må utvnevne to av sine egne til Holmgang. Jeg kunne nå sagt noe om debattprogrammet Holmgang som gikk på TV 2, men det blir for enkelt, dere. Hæ? Det blir det.

Uansett, den som taper Holmgangen er ute av «Den Siste Viking». Interessant. Det blir med andre noe mindre personlige utstemninger enn i for eksempel Paradise. Det er nok lurt i et såpass fysisk format som dette.

Goden forklarer også at det kun kan stå én viking igjen som vinner. Derav navnet «Den siste viking», og ikke «De siste vikingene». Så forteller han at vinneren får to ting: retten til å kalle seg «Den siste viking» og 500.000 kroner.

Nils er ikke i tvil om hva som vil komme best til nytte når han skal kjøpe seg et hus laget av brunt skinn.

21

Så går lagene til hver sin leir. Den består av langhus, minihus, høvdingsete og smie og no greier. Det ser autentisk ut.

22

Mats kan røpe at de alle har forskjellige personligheter. Faen. Jeg som hadde håpet casterne i TvNorge hadde klart å samle sammen verdens første reality-lag med 100 prosent lik DNA. Jaja.

23

Og nå er det sikkert mange som sitter hjemme og lurer på HVEM som skal bli den store humorhøvdingen i denne serien. Dere trenger ikke vente lenger. Mine damer og herrer, ta vel imot Per.

24

På mesterlig vis klarer Per å lure seg ned på alle fire, og med millimeterpresisjon i stemmebåndet, gestalter han sauenes breking. Damene skjønner ingenting, men så ser de at det er ham, og da DÆVVER de totalt, bryter sammen og greier.

Per kan fortelle at han liker å spille dum, men at han har «mer smartness inne enn de fleste tror».

Han tar for øvrig veldig kjapt styringa inne i sovehuset og forteller hvordan de kan fordele arbeidsoppgaver. Han har nemlig erfaring fra befalskolen.

Ååååhhh, dette digger jeg. Jeg kan formelig lukte hvordan han kommer til å gå folk på nervene.

25

Og ALLEREDE blir det krangling! Mari får kjeft av Nejra fordi hun ber om at ikke alle skal være i sovehuset samtidig. Fantastisk. Ofte må man vente i noen episoder før det blir gnisninger, men her er vi faen meg på’n umiddelbart.

Nejra kan for øvrig fortelle at mange vil bli provosert av henne fordi hun kjefter på folk i offentlighet i stedet for å ta dem til siden. Riktig antatt, Nejra.

26

Borte i Drake-leiren, leker Alexander seg med en høne som er vanskelig å få has på. Han lurer på hvordan det vil bli å være uten Facebook, Instagram og Vine så lenge.

Jeg klarer meg ikke mer enn to måneder uten Vine av gangen, så vet hva han mener.

27

Nils tar helt av når han ser at de har masse kniver og sverd. «Det er bare å få på seg en kniv med en gang», sier han lystig. Han er veldig glad i kniver og sier at ”det å gå med slirekniv er en del av den norske kulturen som vi bør stå for og som vi ikke bør renonsere bare fordi vi har fått fremmedkulturelle som kommer og bruker kniv på en helt annen måte».

Oi. OI oi oi. Åhhååååhåhåhåååå. Husker dere jeg sa han ville bli en snakkis? Der starta det. Nå blir det «Senkveld», Nils.

28

Så klippes det til at Nils lager suppe på vann og dyreskjelett til alle mann.

Noen av deltakerne sjekker ut sengene, og Håkon lar ikke vente på seg før han hopper oppå en av jentene. «Det vakkje litt tidleg, hehehehe», sier hun der hun ligger.

Oh mama, Håkon kommer til å gjøre rent bord her.

29

30

Trond Espen Godesen gir en skinnlapp til en profesjonell bueskytter (eller ER han viking? Hehe) og han skyter en lapp på en pil bort til Drake-leiren. Han skyter den rett opp i været i en bue, men den går påfallende vannrett inn i veggen. Filmtriks? 😉

31

Nils tror de er blitt angrepet, og ber alle ta seg et sverd. Han vet ikke at dette er en tv-innspilling, han. Herlig fyr. Håkon finner lappen og leser opp at de alle skal prøve å få tak i skinnposen under en av sauene i innhegningen.

33

Flere får prøve seg, men seff er det Håkon som tar den til slutt. Han blir dermed høvding.

34

Så får ravnene lappen sin. De skal svømme ut til en viktig gjenstand i vannet. Nejra vil uti med en eneste gang og når de andre foreslår at de alle gjør det samtidig, blir hun sur på Mari. Jeg kan bare si det med en gang, folkens, Nejra er kjip, ass.

Hun kommer til å irritere meg så lenge hun er med, og det digger jeg. Hun blir for Den Siste Viking hva Tina var for Paradise i fjor. Rått.

35

De som har meldt seg, hopper uti vannet og svømmer i vei. Nejra gir seg himla kjapt, og etter hun kommer opp av vannet roper hun «kom igjen, Mari» før hun husker at hun ikke liker Mari fordi hun har bestemt seg for det, og spør dermed de andre «hva var det hun andre het?», «May Britt», «…kom igjen, May Britt!».

36

Mari får tak i kjedet, kommer seg på land, og kaster opp det aller mest fluoriserende spyet jeg har sett. Hun er nå høvding.

37

Thorbjørn sier han synes det var en god ting at hun ble høvding og at han gjerne vil stå ved siden av, eller helst BAK henne. Hehehe. Luring. Analsex.

38

39

Så er det Ting igjen. Goden Trond forklarer at man kan vinne armringer i kamp underveis og at om man har fire så kan man kjøpe seg fri fra Holmgang. De nye høvdingene får hver sin.

Han annonserer så at de begge skal velge seg en følgesvenn som blir deres nærmeste allierte og som har nøkkelen til forholdshuset. Mari velger Thorbjørn og Håkon velger Andreas, som velger å svare med catchfrasen «takk for det».

40

Tilbake i drakeleiren får Andreas nøkkelen til forholdshuset og han velger å svare med catchfrasen «takk for det».

41

De sjekker ut forholdshuset. Der er det mat. De snakker om maten.

42

Ravnene sjekker ut forholdshuset sitt, og Nejra fortsetter med bitchingen sin. Mari og Thorbjørn deler litt deilig flørtings. Etterpå foreslår hun at de tar en gruppeklem.

Og Thorbjørn vil ikke være anonym, så han foreslår at de tar en sånn «øøøeeeeey!» der alle tar henda sammen og sier «øøøøeeeey!».

43

Stian, Håkon, Alexander og Andreas drar for å hogge dasshull. Andreas kan røpe at han er en «spreder» så de må gjøre det ordentlig stort.

44

Nejra og May Britt lager mat mens de bitcher over at Mari skal ha spist noe i forkant av svømmekonkurransen. Vi ser at Mari faktisk har gjort dette i et gråmullert klipp.

45

Da Mari kommer til dem, klikker de i vinkel på henne og sier hun burde bli kasta ut av konkurransen. Jeeeeeez.

46

Mari sier så i kamera at det å tolke og anta er det verste mennesker kan gjøre. Jeg mener at for eksempel voldtekt og folkemord er høyere opp på listen, men det kan jo diskuteres.

May Britt, som seiler opp som mitt hatobjekt nummer to, sier hun har ingen tillit til høvdingen. Men resten av laget ser ut til å ikke ta episoden så ille opp.

47

Rebekka, hun med rar aksent, sier det er disgusting at folk kan sette fra seg et matfat rett etter de har spist. Jeg mener for eksempel voldtekt og folkemord er verre, men det kan jo diskuteres.

48

Nye piler med nye brev skytes i bue, og på nytt går de vannrett inn i veggen fordi de er magiske. På disse lappene står det at de to lagene skal lage høvdingskjold der høvdingene skal bli båret oppå.

49

50

Høvdingene skal også velge sin hird, altså fire stykker som skal bære skjoldet med dem oppå.

Mats, som hele episoden har prøvd å fremstå som sympatisk smartypants, sier de kanskje burde lage et romerskjold i stedet.

51 copy

Fordi det er lettere å bære folk på det. Man kan formelig høre innspillingslederen hviske «neineinei, dette skal handle om vikingtiden» i bakgrunnen.

«Jeg blir kanskje sett på som en tenkende fyr», sier så Mats. Og følger opp med at det ikke skal så mye til når man ser de andre deltakerne.

Og at de andre sikkert er misunnelige på hans idéer, men «da får de komme opp med dem selv». Mine damer og herrer, ta vel i mot Doktor Douchelittle.

Drakene lager også skjold. Andreas har valgt å ta på seg en klassisk vikinggolfgenser fra KappAhl.

53 copy

Håkon sier til de andre at «eg hakkje tenkt å falle av, det kan du bara stryga». Kult at du har skjønt reglene for konkurransen, buddy.

SÅ kommer en svær twist. Håkon kan nemlig avsløre at han og Anne kjenner hverandre GODT fra før av. Veldig godt. Han kaller det for «friends with super benefits».

54

Vet ikke helt hva forskjellen er mellom det og «friends with benefits». Tror kanskje han mente å si «superfriends with benefits», men sånn er nå jeg. Uansett, de er close, men han velger ikke henne for at hun ikke skal risikere å bli sendt hjem.

Håkon, den jævern, hehe, han spør om Hilde vil bli med på soverommet og «chille». Hun spør om han er redd for å bli sett på som tosk siden han er høvding.

«Ikkje torsk, nei» svarer han, og viser at han har hørt det uttrykket før. Så skjer det egentlig ikke så mye mer HVA I HELVETE HAN KYSSER HENNE OG HUN LAR DET SKJE.

56

Åååååååååh, din fut, Håkon! Dette er moro. Han har altså et romantisk forhold med Anne som OGSÅ er deltaker der inne, også drar han og smoocher med Hilde. Fantastisk. Og folkens, dette er første episode. Hehehe.

Nils kommer for å hjelpe til med skjoldet. Han sier at det de har laget er et «tenåringsskjold».

Du vet, sånn som du får til konfirmasjonen av han creepy naboen som ikke er invitert i selskapet, men som bare møter opp på døra i skinndress og rullingslukt i skjegget.

58

Så er det hirdvalg.

59

Håkon velger først Andreas, som velger å svare med catchfrasen «Takk for det». Deretter velger han Stian, Nils og Irmelin. Aight.

60

Ravnene skal også velge Hird, og Mari velger Thorbjørn, Mats, Helene og May Britt.

Hun strekker ut en hånd til henne, og May Britt svarer med følgende: «eg vakke spesielt glad for å bli valgt for nå er jeg sliten». Jeg vil slå deg i leveren, May Britt.

61 copy

Så kommer den ereksjonfremkallende stemmen til Trond Espen Seim som sier at dette kanskje ser tøft ut, men det skal bli enda tøffere. Fytte fasan, jeg gleder meg.

62_1

Så hva synes vi, folkens? Jeg lurer faktisk, jeg skriver ikke det for å få flere kommentarer og klikk på denne recappen. Personlig mener jeg at dette er den mest lovende førsteepisoden av en reality jeg kan huske å ha sett. Alt er så gjennomført.

Høye produksjonskostnader, nydelig filming, bra programleder og fytte grisen, så bra deltakere.

Vi går en himla lysende realityvår i vente, dere. «Paradise Hotel» OG «Den siste viking» kommer til å ta opp mesteparten av fritiden min fremover. Og det er på ingen måte trist.