Hvor mye av handlingen i en film bør man gi bort i en trailer? Svaret på dette varierer såklart vilt – fra de mer hemmelighetsfulle «The Dark Knight Rises»-trailerne til for eksempel klippene fra «Prometheus» eller «The Amazing Spider-Man», som har avslørt en hel masse i et forsøk på å lokke publikum til kinosalene.

Tilfellet «Looper» er litt interessant i så måte.

I midten av april kom den første teasertraileren, som forsåvidt var ganske stilig, men som ikke fikk blodet til å bruse ordentlig. Nå er det imidlertid kommet en ny, lengre trailer som gir bort mye mer av handlingen, og… jøss. Dette er jo en av årets aller beste og mest effektive trailere, og plutselig er «Looper» blitt en av høstens mest etterlengtede Hollywood-storfilmer i min bok.

Se traileren i videovinduet øverst.

I «Looper» spiller flinke Joseph Gordon-Levitt en leiemorder som ekspederer ofre fra framtida. Hver gang mafiaen i framtida trenger å kvitte seg med et offer, sender de vedkommende bakover i tid der Gordon-Levitt står klar for å eliminere personen.

Alt er vel og bra, helt til framtidsmafiaen bestemmer seg for å slutte med disse tidsreisedrapene (som ikke er helt lovlige). For å slette alle spor, sender de en siste person i retning Gordon-Levitt… nemlig den framtidige versjonen av ham selv (spilt av Bruce Willis).

Noe særlig mer skal jeg ikke avsløre, og man kan jo for sikkerhets skyld også gjenta den advarselen som regissør Rian Johnson kom med på Twitter i forbindelse med trailerslippet:

Forresten har «Looper» en ganske fin cast ellers også, med Paul Dano, Jeff Daniels og Emily Blund på rollelista.

Norsk premiere blir i november.