Stadig mer tyder på at den neste Tomb Raider-filmen vil gjøre Lara Croft til noe mer enn glaneobjekt for den ene halvparten av det potensielle filmpublikummet.

Regissør Roar Uthaug har ikke snakket mye offentlig om sin første Hollywood-produksjon, men det lille han har sagt har handlet om å gjøre heltinna til en figur av kjøtt og blod og med en troverdig bakgrunnshistorie, inspirert av den nye kontinuiteten som ble etablert med Tomb Raider-spillet som kom i 2013.

Nylig nevnte han at desuten filmen vil minne mer om Jason Bourne-filmene enn de gamle Tomb Raider-filmene med Angelina Jolie i hovedrollen.

Der du til og med kan spille henne med jakke på.
Der du til og med kan spille Lara Croft med jakke på.

Nå snakker hovedrolleinnehaver Alicia Vikander om filmen i et intervju med The Times, og via andre nettsteder som faktisk har betalt seg forbi avisas betalingsmur kan vi lære tre ting om hvilken vei det bærer:

  • Lara blir ingen typisk, todimensjonal Hollywood-heltinne. «Framstillinga av kvinner i store filmer får meg til å snorke. Kom igjen, har vi ikke kommet lenger?», sier Vikander.
  • Filmen vil passere Bechdel-testen, oppkalt etter tegneserieskaperen Alison Bechdels observasjon om at det knapt finnes Hollywood-filmer der to kvinner på noe tidspunkt snakker sammen om noe annet enn menn. «Jeg har vært i 18 filmer og aldri fått spille mot en annen kvinne», sier den Oscar-hedrede svensken. «Den nye filmen omhandler faktisk medmenneskelige forhold og fortellinger», sier hun.
  • Lara Crofts bakgrunn som rikmannsdatter kastes på skraphaugen. Nå er hun ei jente fra de mindre bemidlede delene av Storbritannias hovedstad. «Hun bor i øst-London. Er det stedet å være? Det er stedet å være», sier Vikander.

Filmen er foreløpig i postproduksjon, og det er ikke offentliggjort hvor den skal spilles inn. Tentativ premieremåned er mars 2018.