Som vi har vært inne på tidligere: Den tredje sesongen av HBO-serien «Boardwalk Empire» er en stor og uventet opptur. Ikke minst på grunn av den ekstremt fargerike gangsteren Gyp Rosetti, men det er i det hele tatt så mange velfungerende karakterer og historietråder i denne sesongen at det vil gi oss betydelig hodebry når vi om et par uker skal kåre årets største tv-øyeblikk.

Én av disse bihistoriene dreier seg rundt karakteren Nelson van Alden (Michael Shannon) og hans norskættede kone Sigrid, spilt av den New York-baserte skuespilleren Christiane Seidel (som selv er halvt dansk, oppvokst i Tyskland).

Van Alden er en potte sprø, tidligere føderal agent på rømmen, mens Sigrid – som ble introdusert i serien som en stille og kuet norsk dame – stadig overrasker med styrke og pågangsmot. Da van Alden nylig måtte forlate jobben etter et legendarisk raseriutbrudd fikk driftige Sigrid produsert litt akevitt som de to solgte til nordmenn som feiret 17. mai.

Her på bloggen er vi såpass glade i både HBO-gangsterserier og norske vinklinger, at vi like godt tok kontakt med Christiane Seidel som spiller Sigrid:

– Grattis med god aksent. Vi vet du er halvt dansk, men du må likevel ha jobbet temmelig hardt for å få den til?

– Tusen takk! Jeg er glad for at dere syns den er okei. Med en serie som «Boardwalk Empire» er det viktig at alle detaljer er korrekte. Jeg har jobbet mye med min dialektlærer Anna Gutto, som er norsk. En av sminkørene er også fra Norge, så jeg har prøvd å lytte til hvordan hun snakker. Mesteparten av min familie bor i Danmark, og jeg gikk også på skole der i ett år. Så selv om aksenten er noe annerledes, hjelper det jo at språket likner.

– Sigrid har overrasket litt etter at karakteren ble introdusert i sesong to. Hun viser seg jo å ha langt sterkere vilje og mer næringsvett enn vi trodde i starten?

– Jeg vet! Hun har tatt noen brå vendinger som selv ikke jeg hadde forventet. Manusforfatterne har det med å overraske, og jeg er utrolig takknemlig for at Sigrid har fått ta mer plass. Dessverre har jeg ikke lov til å gi noe informasjon om hva som kommer, men jeg fortelle deg én ting: Jeg aner ikke noe mer enn andre om hva Sigrid har i vente i sesong fire. Vi starter innspillingen over nyttår, så jeg krysser fingrene.

– Hva er det som driver Sigrid?

– Jeg elsker at hun er en modig og sterk dame. Hun vet akkurat hva hun vil ha, og er villig til å slåss for det – bokstavelig talt. Hun kom til USA for å få et bedre liv, for å leve den amerikanske drømmen, noe hun forfølger uten anger eller tvil. Etter at hun giftet seg med Nelson vil hun for alltid støtte ham – hun har bundet seg totalt til ham og familien de har skapt sammen. Hun elsker ham og ser personen under overflaten. Hun vet at de kan gjennomføre alt så lenge de står sammen.

– Vi må snakke litt om Michael Shannon, som spiller Nelson van Alden. En fantastisk skuespiller (se «Take Shelter»), som kanskje får et enda større gjennombrudd til neste år som General Zod i Superman-filmen «Man of Steel»?

– Det er en stor ære å få jobbe med Michael. De første gangene var jeg faktisk litt starstruck, siden jeg alltid har tenkt på ham som en av de mest talentfulle skuespillerne der ute. Jeg måtte klype meg i armen. Michael er så fokusert, tilstede og ærlig – jeg lærer av ham på alle nivåer. Jeg prøver å få med meg alle stykkene han gjør på teater også, da det er en fryd å se mannen i aksjon.

– Du var jo et relativt ubeskrevet blad da du kom med i «Boardwalk Empire» – nå har du fått jobbe med meritterte tv-folk som Tim Van Patten og Terence Winter. Hva er det viktigste de har lært deg?

– Både Tim og Terence er ekstremt suksessrike folk som har oppnådd mye – men er likevel to av de mest ydmyke og sjenerøse menneskene jeg har møtt. I og med at de ikke har noe å bevise, behandler de alle med masse varme og respekt. Det er trolig det viktigste: Du kan være suksessrik og talentfull, men må fremdeles behandle folk som du ønsker å bli behandlet selv. De har skapt en respektfull og avslappet atmosfære på settet som smitter over på alle. Jeg tror det også er grunnen til at serien er blitt så suksessrik.

«Boardwalk Empire» sendes på CMore i Norge, og vil også bli tilgjengelig på HBO Nordic.