Bare noen meter bortenfor Filters monumentale hovedkvarter sentralt i Oslo holder det flinke animasjonsselskapet Mikrofilm til (ok da, vi leier et bittelite kontor av dem).

De har faktisk en vaskeekte Oscar et sted, som de vant for Torill Koves «Den danske dikteren» i 2007. Nå kan det muligens ende med ny tur til Los Angeles, etter at Koves siste film, «Moulton og meg», nå er plukket ut som én av ti filmer på Oscar-kortlisten.

Oscar-statuetten de allerede har vunnet står nå hos Kove borti Canada – kanskje kan en ny en bli stående borti gangen for oss i Oslo denne gangen?

Kortfilmen er produsert i samarbeid med National Film Board Canada, men hovedprodusent er Mikrofilms Lise Fearnley – det er dermed helt innafor å si at dette potensielt blir en bunnsolid norsk Oscar-nominasjon.

Mellom tre og fem filmer ender opp på den endelige nominasjonslista 15. januar.

Konkurransen i feltet er sterk, blant annet er Disney representert (Patrick Osbornes «Feast»), en tidligere Disney-legende (Glen Keanes «Duet») og to andre tidligere Oscar-vinnere i William Joyce og Brandon Oldenburg.

Men Kove har også et sterkt internasjonalt navn, noe hun sist beviste da hun i helgen vant publikumsprisen under filmfestivalen i Leipzig. Hun var forresten også Oscar-nominert med «Min bestemor strøk kongens skjorter» i 1999.

«Moulton og meg» er det mest personlige arbeidet jeg har sluppet så langt. Det handler om en sju år gammel jente som bor i en familie der foreldrene ønsker å være annerledes. Jenta er i bunn og grunn meg som sjuåring. Det er som et lite erindringsverk. Dog basert på en fritt tolket virkelighet, sa Kove da filmen og en bok ved samme navn ble utgitt tidligere i år.

Uansett: Vi krysser fingrene (og håper på kontorfelleskapfest hvis det ender med nominasjon).

Mikrofilm har forresten også flere spennende prosjekter på gang, blant annet lanserte de i går en crowdfunding-kampanje for «It Was Mine» – en kortfilm basert på en Paul Auster-historie fra «The Red Notebook».

Les mer om prosjektet her, og gi så det svir!