Filmer og tv-serier som liksom skal utspille seg i sanntid er ingen ny greie. «24», «16 Blocks», «88 minutter» og nå sist hjemlige «90 minutter» – titlene legger ingen skjul på at det å ha dårlig tid står sentralt i handlingen.

Bak kamera er gjerne historien en helt annen, der regissøren og resten av crewet har litt bedre tid på å sy sammen ballet slik at det blir mest mulig intenst og tidseffektivt foran kamera.

Den luksusen får imidlertid ikke gullgutt (og sexsymbol) Tom Hardy og regissør Steven Knight når de senere denne måneden skal spille inn thrilleren «Locke» i London. Her vil ikke Hardy bare ha dårlig tid i rollen som en fyr som får en livsendrende telefonsamtale: Også regissøren og resten av crewet vil nok få kjenne på stresset når innspillingen kun skal foregå på de tilmålte 90 minuttene filmen skal vare. Jeepers creepers!

Om dette betyr at filmen skal spilles inn i en tagning, eller om det blir løst på en annen kreativ måte, sier ikke nyhetsformidleren Indiewire noe om. Vi får nok vite tidsnok: Den effektive innspillingstiden betyr nødvendigvis at filmen blir ferdig i en fei, og kanskje dermed også rekker å ha premiere senere i år.

Tom Hardy har uansett ikke så mye tid til overs i livet sitt om dagen. Etter innsatsen i filmer som «Lawless», «The Dark Knight Rises», «Warrior», «Tinker Tailor Soldier Spy» og «This Means War» dro han til Afrika for å spille inn den neste Mad Max-filmen «Fury Road». Deretter venter to filmer med like travle Noomi Rapace, «Animal Rescue» og «Child 44», fjellklatrerfilmen «Everest» og ikke minst dataspillfilmen «Splinter Cell».

Phew!