Husker du den kattespisende, utenomjordiske rakkeren ALF? Nå får du uansett møte ham igjen, ettersom han ifølge THR snart vender tilbake i filmform.

Dukkefiguren, oppkalt etter alien life form, var jevnlig innom både amerikanske og norske tv-skjermer på slutten av 80-tallet og godt utover 90-tallet (takket være endeløse repriserunder på TV3), gjennom totalt 102 episoder.

Etter en krasjlanding på jorda fant ALF – som egentlig het Gordon Shumway – trygt opphold hos forstadsfamilien Tanner, der han jaget huskatten og gjemte seg for myndighetene.

Det er Sony Pictures Animation som nå har kjøpt rettighetene til serien, og de planletter å gjøre det til en film som blander datagrafikk med ekte skuespillere. I den originale tv-serien ble ALF spilt av en dukke (med skaperen Paul Fusco som både stemme og dukkespiller), men vil nok i filmen dermed bli helanimert – slik vi nå om dagen ser at kan gjøres med stort hell i «Ted».

Filmen produseres av Jordan Kerner, som nylig sto for «Smurfene» – en film som gikk svært bra. Med i prosjektet er originalseriens skaper Tom Patchett og heldigvis også nettopp Paul Fusco, som vi regner med vil gi ALF sin karakteristiske stemme. Foreløpig er verken manusforfatter eller regissør på plass.

En vi nok ikke kan regne med at vil dukke opp i filmen, er Max Wright, som spilte ALFs «adoptivfar» Willie Tanner.

Etter at han ble diagnostiert med lymfekreft i 1995, bar det utforbakke for skuespilleren. Utover 2000-tallet ble han gjentatte ganger arrestert for fyllekjøring, og skandalene toppet seg nok da han i 2001 ble avslørt mens han røyka crack og hadde ubeskyttet sex med mannlige, hjemløse prostituerte (foran kamera). Au: