Det ville ikke være å overdrive om vi sier at «Interstellar» er blant filmene vi absolutt gleder oss mest til i år. Christopher Nolans retur til superheltløs sci-fi, om en jord ødelagt av klimaforandringer som vi kun kan redde ved å se utover i universet, virker spennende.

På helgens Comic-Con snakket Nolan mye om hva han la i filmen – om en jord som kun lager teknologi for stuene i stedet for å fokusere på det som er utenfor planeten vår.

– Jeg vokste opp i en tid der det å være astronaut var den høyeste ambisjonen. Og ideen om at vi kunne utforske videre og videre. Jeg føler den driven har falt de siste tiårene, og jeg håper vi er på randen av en ny æra som ser utover, sa han før han viste traileren for en lukket sal.

Nå er den traileren på nett.

christopher_nolans_interstellar

Som tidligere får vi egentlig ikke se så mye av handlingen eller de avløsende største scenene i filmen, noe som kanskje er like greit. Vårt møte med det ukjente i «Interstellar» bør kanskje sammenlignes med Nolans figurers møte med det ukjente i deres univers.

Noen glimt får vi derimot her og der – av det ytre rom og singulariteter, romfartøyer og rare planeter.

For mer info om filmen, sjekk ut nettsiden deres. Tast inn 7201969 (månelandingsdatoen) for å få se traileren på nytt.

Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Michael Caine, og Casey Affleck spiller noen av rollene i «Interstellar», som får norsk premiere den 7. november 2014.