Den britiske fotojournalisten Tim Hetherington ble 40 år.

På lørdag er det to år siden han ble drept på jobb i Misrata i Syria, mens han dekket borgerkrigen i landet. Hetherington skal ha reist sammen med opprørerne da Kadhafis styrker rettet granatkasterne sine mot dem. I det samme angrepet døde også den amerikanske Getty-fotografen Chris Hondros, mens ytterligere to journalister ble såret.

I tiden etter den tragiske hendelsen har Hetheringtons mangeårige venn og samarbeidspartner Sebastian Junger jobbet med en dokumentar om ham.

I «Which Way Is the Frontline From Here: The Life and Time of Tim Hetherington», som sendes på amerikanske HBO i kveld, får vi et innblikk i hvordan Hetherington jobbet mens han var ute i felten:

– Tim hadde en fantastisk måte å tilnærme seg sine historier på. Han kunne knytte et menneskelig bånd med absolutt alle. Han var uendelig nysgjerrig på folk, og fikk dem til å føle seg så komfortable at de hadde lyst til å snakke med ham, forteller Junger i et intervju med HBO.

Vi får håpe at dokumentaren dukker opp på HBO Nordic etterhvert, for det er ingen tvil om at Hetherington og Junger jobbet godt sammen.

Sebastian Junger og Tim Hetherington i Restrepo-leiren. Foto: Tim Hetherington

I 2011 ble de begge Oscar-nominert for den glimrende dokumentaren «Restrepo», som ga oss et dramatisk glimt inn i livet til de amerikanske soldatene utstasjonert i den farligste dalen i Afghanistan, Korengal – bare et granatkast unna Talibans mange frontlinjer i det ulendte terrenget.

Begge var på oppdrag for Vanity Fair, som naturlig nok har mange av Tetheringtons sterke bilder på sine sider.

Mens vi først er inne på Sebastian Junger og Afghanistan, kan vi også anbefale boka hans med den ganske dekkende tittelen «War».