For mange av oss som vokste opp i bygdenorge med parabolantenne på 80-tallet, var John Hughes-filmen «Weird Science» en vaskeekte klassiker. Selv om den ikke regnes for å være på samme nivå som flere av de andre Hughes-filmene, var den i vennekretsen vår like mye sett som «Can’t Buy Me Love», «Breakfast Club», «Back to the Future», «Revenge of the Nerds» og «Goonies».

«Den eksplosive drømmekvinnen» var visst den norske tittelen, haha!

Kort fortalt handler den om to kompiser – en geek og en fyr som er litt tøffere i kjeften – som bruker et dataprogram for å konstruere en drømmekvinne.

Også blir hun levende, vøtt! En perfekt dame som er smart og kul og sexy, og som redder de to fra mobberne som forfølger dem.

Den dusjscenen etset seg fast på minnet:

Og nå skal filmen spilles inn på nytt, selvfølgelig. Prosjektet ble offentliggjort i går, og er tidlig i prosessen – ingen skuespillere eller regissør er foreløpig hyret inn.

Det er jo altfor lett å reagere instinktivt med å klage over nyinnspillinger av denne typen, men godt nytt er det i hvert fall at Universal har hyret inn flinke Michael Bacall til å skrive manus.

Bacall var også ansvarlig for manuset til nyinnspillingen av «21 Jump Street» (som vi likte godt), «Scott Pilgrim vs. the World» (som han skrev sammen med Edgar Wright) og «Project X» (som også hadde sine øyeblikk).

Så hei, feit tommel opp!

Deadline rapporterer i hvert fall komedien kommer til å bli skrevet for et voksnere publikum, lik «The Hangover» og nevnte «21 Jump Street» – sistnevnte får forresten en oppfølger som Bacall også er med å skrive.

Så får vi se om Bacall også gjør filmen litt mindre 80-tallssjåvinistisk, eller om den kjører løpet ut på samme måte som originalen.

Weird Science har for øvrig også gitt navnet til en fin svensk film- og tv-blogg. Sjekk den ut!

 

PS: Hvilke skuespillere fra originalen kan tenkes å gjøre en cameo i nyinnspillingen? Anthony Michael Hall gjør fremdeles småroller av og til, mens nerden Ilan Mitchell-Smith hoppet av filmkarrieren for å bli professor ved California State. Drømmekvinnen Kelly LeBrock har ikke spilt i en film på årevis.

Robert Downey jr. og Bill Paxton hadde mindre roller i filmen.