Førjulstid betyr alltid et rush av nye trailere – både sommerens storfilmer og endel indieperler slipper smakebiter i ukene som kommer.

Og en av de filmene vi kommer til å følge nøye med på i 2014 er irske «Calvary» med Brendan Gleeson i hovedrollen. Vi hadde nemlig stor, stor glede av regissør John Michael McDonaghs forrige film, «The Guard» – en svart (den også) thrillerkomedie som anbefales på det varmeste.

Det gikk under radaren for de fleste her på berget, men er faktisk en av de største, uavhengige irske filmsuksessene gjennom tidene.

Her til lands er kanskje McDonagh-familien mest kjent for broren Martin, som regisserte «In Bruges», men det får være en annen sak. Likte du «In Bruges», bør du definitivt også sjekke ut «The Guard».

Som nevnt er det igjen Brendan Gleeson som har hovedrollen i den kommende «Calvary», som handler om en prest som blir truet på livet under et skriftemål.

Presten er en god mann, men blir i økende grad truet av omgivelsene sine i den uka han tilsynelatende har igjen å leve.

Vi krysser fingrene for at dette blir veldig gøy – traileren bød i hvert fall på et par humreøyeblikk (hvor ofte får man se to prester diskutere feltching?), og det er lovende å se såpass mange morsomme irer samlet, fra Dylan Moran til Chris O’Dowd.

«Calvary» blir vist for første gang under neste års Sundance-festival.

calvary

 

LES OGSÅ:

Brendan Gleeson får hovedrollen i den nye David Milch-piloten til HBO

guard