– Jeg er en demonolog, og jeg går djevelen i møte.

Slik beskriver den tidligere politisersjanten Ralph Sarchie seg selv i en bakomfilm for den kommende skrekkfilmen «Deliver Us From Evil», det nyeste tilskuddet i den særdeles populære eksorsisme-sjangeren.

Sarchie, en kortklipt og religiøs mann, jobbet i New York-politiet i 20 år.

I arbeidstida forsøkte han å rydde opp i slummen i Manhattan, på fritida oppsøkte han det han sier var overnaturlige hendelser.

Etter å ha lest historiene til ekteparet Ed og Lorraine Warren, som har inspirert filmer som «The Amityville Horror» og fjorårets «The Conjuring», tok han kontakt med dem.

Snart begynte han å assistere under etterforskningene av det de mente var overnaturlige hendelser, samt å hjelpe til med over 20 påståtte djevelutdrivelser.

I bakomfilmen ser man én av disse eksorsismene, hvor Sarchie holder fast en anonymisert kvinne som roper uforståelige ord mens en prest holder et kors over henne.

Hvorvidt det faktisk er en demon i dama er imidlertid uklart.

Ifølge nettstedet LiveScience kan det ha en del å si at eksorsismer først og fremst utføres på mennesker som er sterke i troen.

– I den grad eksorsisme «virker», er det på grunn av kraften i suggesjon og psykologi: Om du tror du er besatt og at en eksorsisme vil kurere deg kan det godt hende den faktisk gjør det.

Uansett, Sarchie samlet i 2001 de merkelige opplevelsene sine i boka «Beware the Night».

Det er den som nå har inspirert handlingen i «Deliver Us From Evil».

Eric Bana, som selv var en smule besatt i rollen som Hulk før Mark Ruffalo tok over, spiller hovedrollen som Sarchie, handler om en politimann som må hanskes med at stadig flere innbyggere i New York ser ut til å være besatt av djevelen.

Samtidig begynner mørke krefter å vifte med de råtne neglene sine i retning datteren og kona, sistnevnte spilt av Olivia Munn fra «The Newsroom».

Ifølge New York Times er ikke Sarchie, som kjøpte seg et hus da filmrettighetene ble solgt, særlig glad i oppmerksomheten filmen fører med seg, men han mener den kan tjene et høyere mål.

– Djevelen er ekte, og veldig aktiv i livet ditt. Å kjenne fienden din er en nødvendighet om du skal bekjempe ham.

Sarchie sier også til avisa at han ikke tok betalt for eksorsisme og demonologi, og heller ikke drev med det om han var på jobb, selv om han gjerne snakka med kollegene om det.

– Noen folk trodde på det, andre gjorde det ikke.

Blant annet pleide en av løytnantene i politistyrken å ringe ham, rasle med noen fotlenker og si «uuuuuuh», slik et spøkelse teoretisk sett kunne gjort om spøkelser skulle vise seg å 1. være virkelige og 2. prioritere telefonspøker fremfor å rette opp uretten som gjorde dem til spøkelser i utgangspunktet.

Sarchies svar til dem som lo av ham var gjerne «bare le, dere».

– Om møblene deres begynner å flytte på seg når dere kommer hjem i kveld ringer dere meg på et blunk.