Hvis det er noe du har lært om Filter Film og TV etter å ha lest oss alle disse åra (?), er det at vi er skikkelig sure på HBO for at de kansellerte den suverene westernserien «Deadwood» før den fikk en tilfredsstillende slutt.

At dette nå er blitt tolv år siden, forandrer ingenting. En gang langsint, alltid langsint.

Derfor er vi også opprømte over planene om å samle alle skuespillerne og runde av fortellingen om nybyggerbyen i South Dakota (som fortsatt eksisterer) med en tv-film. Og kaster oss over alle små og bittesmå nyhetsdrypp som gir en indikasjon på hvordan prosjektet ligger an.

Vi vet at serieskaper David Milch har et manus han er fornøyd med, og at HBO tidligere har hintet om at en innspilling kan starte til høsten, dersom planetene står på linje og de nødvendige skuespillerkreftene kan forenes.

Det betyr ikke at kanalen har gitt det endelige grønne lyset for tv-filmen ennå. Men her er en ny bekreftelse på at de faktisk mener alvor, og at arbeidet skrider fram: Det er innvilget produksjonsstøtte fra insentivordningen i California.

Ifølge Deadline er filmen en av ni prosjekter som har fått tilbud om fratrekk av skatter og avgifter i forbindelse med innspilling i delstaten.

I henhold til reglene har de da 180 dager på seg til å komme igang, hvis de ønsker å nyttiggjøre seg tilbudet, som er på over fire millioner amerikanske dollar.

Den store utfordringen som gjenstår er å få ryddet plass i kalenderen til alle skuespillerne i det omfangsrike ensemblet, som blant annet består av Ian McShane i en ikonisk rolle som bareier Al Swearengen, i tillegg til andre populære og helt sikkert ganske busy skuespillere, som Molly Parker («House of Cards») og Dayton Callie («Fear the Walking Dead»).

– Det er vanskelig nok å samle folk til en grillfest en ettermiddag, for ikke å snakke om å få alle inn i en produksjon som vil vare en måned eller to, sa hovedrolleinnehaver Timothy Olyphant i et intervju nylig:

Andre filmer som har fått tilbud om insentivmidler fra California, er oppfølgeren til Eddie Murphy-komedien «Amerika for mine føtter» (1988) og en nyinnspilling av Brian de Palmas mafia-klassiker «Scarface» (1983).

Og «Deadwood» er ikke den eneste klassiske tv-serien fra HBOs glansdager i forrige tiår som skal gjenopplives som film. Det gjelder også selveste «Sopranos» (selv om det der er snakk om en forhistorie).