Offisielt! Filmen som skal følge opp og avrunde HBOs høyt skattede westernserie fra 2004-06, «Deadwood», har fått grønt lys av HBO og er gått i opptak.

Det skjer formodentlig et sted i California, der filmen tidligere i år ble innvilget avgiftslette gjennom en lokal insentivordning for filminnspillinger.

Fansen av serien, som ble kansellert kort og brutalt uten at den fikk noen skikkelig avslutning, og på tross av at den raket inn åtte Emmy-priser i løpet av sin korte levetid, kan glede seg over at så og si hele det originale skuespillerensemblet har funnet tid til å delta i den nye filmen.

Det gjelder både Ian McShane (Al Swearengen), Timothy Olyphant (Seth Bullock), Molly Parker (Alma Ellsworth), Paula Malcomson (Trixie), John Hawkes (Sol Star), Anna Gunn (Martha Bullock), Dayton Callie (Charlie Utter), Brad Dourif (Doc Cochran), Robin Weigert («Calamity» Jane Canary), William Sanderson (E.B. Farnum), Kim Dickens (Joanie Stubbs) og Gerald McRaney (George Hearst).

De får selskap av en ny skuespiller, 17 år gamle Jade Pettyjohn, som spiller en rollefigur ved navn Caroline.

Ifølge HBOs pressemelding utspiller handlingen i filmen seg ti år etter hendelsene som ble skildret i tv-serien. Rollefigurene samles i anledning at South Dakota har fått status som egen stat, men «gamle feider blusser opp igjen og allianser settes på prøve, samtidig som alle de involverte må forholde seg til alt som har skjedd i løpet av årene som har gått».

Manuset er skrevet av David Milch, som skapte originalserien og ellers er kjent for å stå bak politiserien «NYPD Blue» og for å ha spilt bort hundre millioner dollar på travbanen. Regissør er David Minahan, som tidligere har regissert episoder av såvel originalserien som «Six Feet Under», «Game of Thrones» og flere andre HBO-serier.

Det var i februar 2016 at kanalens programdirektør lot det bli kjent at han hadde satt serieskaperne i arbeid med å utvikle en «Deadwood»-film.

I mars i år ble det forøvrig klart at også en annen serie som vekket mye åtgaum på 00-tallet blir utgangspunkt for film – nemlig «The Sopranos».